Detingut en Sagunt un 'youtuber' per amenaçar a polítics i agents

L'home els amenaçava en els seus vídeos i a través de missatges i tocades de telèfon
El 'youtuber' amenaçava a polítics i agents | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'HORDA' ha detingut en Sagunt, en la comarca del Camp de Morvedre (València), a un 'youtuber', de 38 anys i nacionalitat espanyola, per la seua implicació en delictes d'odi, amenaces, assetjament, tràfic de drogues i contra la integritat moral.

 

A partir d'una denúncia, es va iniciar esta operació per part dels components de la Guàrdia Civil de Sagunt, amb l'objectiu de poder localitzar, identificar i detindre a l'autor d'estos fets delictius. Esta operació ha requerit una intensa labor policial per a la creació de prova documental suficient per a l'aclariment de l'autoria dels fets, per la dificultat de la investigació i la greu alarma social que ha generat.

 

Els agents han pogut, finalment, localitzar la casa de l'autor dels fets, a on han entrat i l'han registrat. La Guàrdia Civil ha confiscat diferent material informàtic des del que este home feia els vídeos del canal, i ha detingut al 'youtuber'.

 

Amenaces per vídeo i per telèfon

L'autor dels fets havia amenaçat a una de les víctimes en un vídeo, difós en internet, en el que mostrava una arma blanca. Però no ha sigut l'única amenaça que ha rebut esta mateixa víctima, ja que rebia constantment tocades de telèfon a casa i al mòbil, en les que l'autor dels fets l'amenaçava a ell i a la seua família. Fins i tot una patrulla de la Guàrdia Civil va haver d'actuar perquè el presumpte autor volia fer-li pintades en casa.

 

L'Equip de Delictes Telemàtics de Guàrdia Civil de Sagunt, ha analitzat el canal del presumpte autor i ha considerat que el citat canal és utilitzat per a difondre missatges d'odi contra minories ètniques i grups amb ideologia diferent a la de l'autor. 

 

En el canal insultava i amenaça a diferents veïns de les localitats confrontants que pertanyien a diferents partits polítics i a membres de les Forces de Seguretat. També amenaçava amb fer destrosses en els vehicles de la població arribant a complir les seues coaccions, ja que va produir danys en dos cotxes.

 

Intentà clavar-li una arma blanca

El detingut ja va ser arrestat la setmana passada per amenaçar a la víctima amb arma blanca i intentar clavar-li-la en el pit, però finalment la víctima va conseguir escapar, encara que després va rebre missatges d'amenaça al mòbil.

 

Fins al moment, l'Equip de Delictes Telemàtics ha analitzat més de 200 publicacions de vídeos i s'estudien les xarxes socials en els que l'autor s'autodenominava 'xèrif'. El detingut i les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Sagunt.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!