Set detinguts per participar en una baralla amb pals i una pistola tàser en Santa Pola

Les imatges de la baralla han circulat durant tota la setmana per les xarxes socials
Els agents han confiscat pals de grans dimensions i una tàser | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en Santa Pola, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), als participants en una baralla tumultuària, en la que es van utilitzar pals de grans dimensions i una tàser, a demés de provocar gran alarma entre els veïns.

Es tracta de set persones (sis hòmens i una dona), tots espanyols, d'entre 17 i 45 anys, als qui se'ls ha detingut com a presumptes autors d'un delicte menys greu de baralla tumultuària, tinença il·lícita d'armes prohibides i lesions.

El passat dilluns 13 de juliol, cap a les set de la vesprada, agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Santa Pola van acudir fins a un carrer molt cèntric d'eixa localitat per a intervindre en una baralla en la que, segons testimonis, s'estaven utilitzant diverses armes.

A l'arribada dels agents, una de les parts implicades ja havia fugit, mentres que l'altra encara es trobava allí, ja que es tractava dels habitants de la casa a on va començar la baralla. En eixe moment, es va procedir a la identificació preventiva dels que estaven allà, fins que l'anàlisi del succés permetera conéixer el seu grau exacte de participació

D'altra banda, es van trobar amagades pels baixos dels vehicles, les armes utilitzades en la baralla –diversos pals de grans dimensions, de fusta i ferro, i una pistola elèctrica— que els agressors havien tirat, en sentir que s'arrimava el so de les sirenes. 

L'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Santa Pola es va fer càrrec de les investigacions i va conseguir identificar a totes les persones involucrades, en el breu termini de dos dies, gràcies a l'exhaustiva anàlisi dels vídeos difosos en xarxes socials. També es va localitzar al propietari d'un vehicle, que va resultar danyat en l'incident.

L'endemà, el dimarts 14, es va detindre a tres persones, entre elles un menor de 17 anys. El dimecres dia 15, es van donar per finalitzades les actuacions, amb la detenció de quatre persones més, entre elles el portador de la pistola táser, que a pesar d'haver-la accionat, no va arribar a impactar contra cap dels seus oponents. 

Tots han quedat en llibertat, una volta han prestat declaració, en les dependències de la Guàrdia Civil, en presència del seu advocat.

La ràpida actuació dels investigadors ha sigut clau per a restaurar la calma entre els habitants de Santa Pola, que van quedar impactats pels vídeos publicats en les xarxes socials.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Esta matinada: Dos ferits, un greu, en un accident de moto en València" "Una xiqueta d'11 anys i dos dones ferides en un xoc múltiple en València"