39 detinguts en una operaci贸 contra l'afavoriment de la immigraci贸 il路legal en la prov铆ncia de Val猫ncia

Es calcula que han obtingut uns beneficis de m茅s de 100.000 euros per la seua activitat delictiva
Els agents van constatar que es tractava d'una organitzaci贸 criminal de car脿cter internacional | Val猫ncia Diari

La Policia Nacional de Val猫ncia ha desarticulat una organitzaci贸 criminal dedicada a l'afavoriment de la immigraci贸 il路legal i falsedat documental. Es calcula que han obtingut uns beneficis de m茅s de 100.000 euros per la seua activitat delictiva en regularitzar a m茅s de 130 reagrupats de manera fraudulenta. Durant la investigaci贸 ha sigut fonamental la col路laboraci贸 internacional amb Ghana, a trav茅s de l'Agregadoria espanyola en este pa铆s, per a assegurar la falsedat dels documents usats pel grup criminal.

Activitat de l'organitzaci贸 en Espanya i Europa

La investigaci贸 va comen莽ar fa onze mesos en M脿laga quan els agents van tindre coneixement d'una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigraci贸 il路legal. Els agents van constatar que es tractava d'una organitzaci贸 criminal de car脿cter internacional, amb una estructura assentada en Espanya en operar en diferents prov铆ncies i localitats dins del territori nacional, la seua activitat es dirigia a promoure el tr脿fic il路legal de ciutadans subsaharians, no nom茅s en Espanya sin贸 tamb茅 en Europa.

Despr茅s de diferents gestions es va poder comprovar que els reagrupants eren nacionals de diferents pa茂sos europeus com Alemanya, 脌ustria, Regne Unit, It脿lia, B猫lgica i Pa茂sos Baixos, encara que feien els tr脿mits en territori nacional. L'organitzaci贸 acreditava el vincle familiar de manera fraudulenta entre un reagrupant d'origen ghan茅s, encara que tamb茅 membre d'algun
estat de la Uni贸 Europea o de l'Espai Econ貌mic Europeu, i un o alguns reagrupats, estrangers en situaci贸 irregular que es feien passar per la seua parella o pels seus fills.

S'han calculat beneficis de m茅s de 100.000 euros, tenint en compte els conceptes de les quantitats cobrades pels tr脿mits fets. Es cobrava la quantitat de 300 euros per falsos empadronaments, 1.600 euros amb motiu de la tramitaci贸 de certificats de naixement, 7.500 euros per sol路licituds d'arrelament i 9.000 euros per un pack d'adopci贸 que inclo茂a el tr脿mit de reagrupaci贸 fictici m茅s la falsificaci贸 del passaport.

Investigaci贸 policial

La investigaci贸 policial, que es va iniciar gr脿cies a la col路laboraci贸 de l'Oficina d'Estrangeria de la Subdelegaci贸 del Govern a M脿laga en detectar-se un n煤mero inusual de tr脿mits administratius poc comuns en relaci贸 a nacionals de Ghana, s'ha fet en dos fases i ha culminat amb sis registres domiciliaris en Madrid, M脿laga i Saragossa i confiscaci贸 de 9.000 euros, material inform脿tic i documents d'inter茅s per a la investigaci贸.

Amb motiu de la primera fase, s'han arrestat a 19 persones per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinen莽a a organitzaci贸 criminal i falsedat documental en les prov铆ncies de Madrid, M脿laga, Val猫ncia, M煤rcia i Saragossa. La segona fase ha culminat amb la detenci贸 de 21 persones per beneficiar-se del delicte de falsedat documental en les prov铆ncies de Madrid, M脿laga i Saragossa.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

"Detinguts per atropellar a un xic en Novelda" "Greu xoc frontal que deixa dos v铆ctimes en Culla"