Dos detinguts per prostituir a transsexuals i travestis, que portaven des de Colòmbia, en València

Les víctimes havien generat un deute amb l'organització d'entre 5.000 i 6.000 euros pel fet de vindre a Espanya
Les víctimes eren obligades a prostituir-se | Cedida

Dos persones, d'origen colombià, que es dedicaven a dur a Espanya a jóvens transsexuals i travestis des de Colòmbia i obligar-los a prostituir-se, han sigut detingudes en València, per agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental (UCRIF), com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de persones.

La trama s'ha pogut destapar gràcies a dos víctimes que es van atrevir a denunciar la situació davant la Policia una volta ja havien acabat de pagar el seu deute amb l'organització i, per tant, ja estaven fora de l'obligació de continuar sotmeses a les seues ordres, segons ha avançat el diari 'Levante-EMV'. Estos dos testimonis són testimonis protegits en esta investigació.

Deutes d'entre 5.000 i 6.000 euros

Totes les víctimes tenien entre 18 i 25 anys i havien generat un deute amb l'organització d'entre 5.000 i 6.000 euros, la quantitat que estos delinqüents els demanen per les despeses del viatge i que endeuta a moltes víctimes de per vida, ja que es va fent més i més gran.

Molts jóvens, de països més pobres i menys desenvolupats que el nostre, decidixen posar-se en mans d'estes organitzacions criminals que es dediquen al tràfic de persones perquè els prometen una vida millor, els enganyen dient-los que tindran un treball digne com, per exemple, el de cambrer, però acaben exercint la prostitució forçada.

La Policia Nacional va haver de procedir a la detenció, molt ràpidament, de la presumpta cap del grup criminal —també transsexual—, en conéixer que anava a abandonar el país. Més tard, els agents van detindre a una segona persona, un home, per presumptament haver facilitat la prostitució en una casa de cites de València. 

En llibertat amb càrrecs per no haver menors entre les víctimes

Els dos detinguts ja han sigut posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 8 de València, tot i que no han volgut fer cap declaració, i han sigut posats en llibertat amb càrrecs pels delictes de tràfic d'éssers humans i afavoriment de la prostitució i l'explotació sexual.

La jutgessa ha tingut en compte, per a deixar-los en llibertat, el fet de què no hi haja menors d'edat entre les víctimes i ha acordat la retirada dels passaports i l'obligació d'acudir al jutjat cada dos setmanes, amb el fi de que no puguen eixir del país.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Intoxicats diversos gossos en Petrer per menjar drogues en un parc caní" "Un cuiner li trenca un plat en el cap a un company de treball en la Vila Joiosa"