TEMPORAL

📸❄ FOTOS i VÍDEOS: La neu arriba al territori valencià

Detenen en Alacant dos fugitius internacionals acusats de tràfic de persones

Estan acusats de retindre i fer treballar «en condicions d'esclavitud» a un discapacitat
Leer en español
Moment de la detenció dels dos traficants | Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en una caravana en l'extraradi d'Alacant a dos fugitius que havien sigut condemnats en Portugal a 15 anys de presó pels delictes de detenció il·legal i tràfic de persones, segons ha informat la Comissaria provincial.

 

Les autoritats lusitanes van emetre el passat 4 de juliol una ordre europea de detenció i entrega i van ser localitzats nou dies més tard per la Policia Nacional a la ciutat d'Alacant.

 

Els detinguts en l'autocaravana havien sigut jutjats en el seu país i en juny d'enguany els van condemnar a 15 anys de presó per un tribunal de la ciutat de Bragança. Les autoritats lusitanes van dictar l'ordre de detenció i van comunicar a les espanyoles que els fugitius podrien trobar-se en la província d'Alacant.

 

Agents de la policia judicial d'Alacant van conseguir localitzar i detindre als pròfugs, que pretenien passar desapercebuts en una caravana aparcada als afores de la ciutat, segons la Policia.

 

Els fets pels que van ser jutjats i condemnats es remunten als anys 2017 i 2018, quan els fugitius es van aprofitar de la situació de necessitat d'una persona amb una malaltia mental, sense treball ni domicili, al qui van oferir una oportunitat laboral de treballar per a ells com a venedor ambulant de globus i joguets en fires i festivals, amb una «bona remuneració».

 

Esta persona va acceptar el treball i es van traslladar fins a la ciutat d'Alacant a on, segons la sentència, la víctima va viure «en condicions d'esclavitud, sense cobrar cap jornal pel seu treball, sense la possibilitat de disposar de telèfon, subsistint en condicions degradants i sense cap classe d'higiene». Quan es va negar a continuar treballant, va rebre amenaces de mort i agressions físiques. Finalment, va conseguir alliberar-se i demanar auxili.

 

Segons el jutjat portugués, els acusats es van aprofitar de la situació personal de la víctima per a obligar-lo a treballar per la força i explotar-lo, mantenint-lo en una «situació de fragilitat i dependència», obligat a viure en pèssimes condicions. A més, era controlat «en tot moment, amb intimidació, amenaces i agressions». Els detinguts, de 47 i 58 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris