Cinc valencians detinguts en un operatiu contra una xarxa de tràfic de persones i sostracció de menors

Els traficats eren menors estrangers no acompanyats (mena), obligats a agredir als treballadors socials per a escapar-se
Els traficats eren menors estrangers no acompanyats (mena)  | Cedida

 

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa criminal de tràfic de persones que s'enduia menors estrangers no acompanyats (menes) de centres de protecció per a explotar-los en Europa. Els delinqüents tenien un grup de captadors especialitzats per nacionalitats, que contactaven amb joves arribats irregularment a Espanya pel sud i els oferien un viatge amb bus a Europa cobrant-los fins a tres voltes més del que costaria. En els casos dels menors en centres de protecció, se'ls instava a usar la violència contra els treballadors socials per a escapar-se.

29 persones detingudes, tres en Alacant i dos en València

La Policia Nacional ha detingut a 29 persones en Espanya i França, tres d'elles en Alacant i dos en València. La xarxa de tràfic de persones comptava amb allotjaments irregulars en Almeria a on tenien als joves a canvi de molts diners abans d'enviar-los, amb bus, cap a Europa. Els mateixos delinqüents lideraven el contraban de tabac en el port, i el tràfic d'haixix i espècies cinegètiques en la zona.

El negoci es va «professionalitzar» en les estacions de Barcelona, Madrid i Múrcia

Els joves traficats eren col·locats en busos, destí a Brussel·les o Estrasburg. Pel camí, feien parades a on pujaven més immigrants i, segons la policia espanyola, van arribar a «professionalitzar el negoci en les estacions de Madrid, Barcelona i Múrcia» amb contactes que els oferien «passatgers irregulars i menes».

L'operació va implicar fer 14 registres per tota Espanya, un d'ells en Alacant. La policia va requisar més de 33.000 euros en efectiudocumentació que acredita el tràfic de persones, material informàtic, més de 200 kg d'haixix, un vehicle i un remolc.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴🔥 INCENDI: Rescatats 1 matrimoni i la filla de 5 anys en Alacant" "⚫🚶 ACCIDENT: Mor 1 home atropellat en l'Alfàs del Pi"