La DGT medita rebaixar la velocitat màxima a les carreteres secundàries

Es planteja establir en 90 quilòmetres per hora el límit de velocitat en les carreteres convencionals
Imatge del nou director de la DGT, Pere Navarro | SoyMotor.com

Pere Navarro ha començat la seua nova etapa com a director de la DGT introduint en l'agenda política la necessitat de reduir la velocitat màxima permesa en les carreteres secundàries. S'estarien plantejant rebaixar el límit actual, que és de 100 quilòmetres per hora, i establir-ho en 90 quilòmetres per hora. Així, Espanya s'afegiria al gran nombre de països europeus que ja han pres aquesta decisió. 

En una roda de premsa on presentava les dades d'accidents a les carreteres, Navarro ha afirmat: «hem obert el debat per reduir el límit en les carreteres secundàries». El director de la DGT assegurava també que en un gran percentatge de la sinistralitat viària és causada per conduir amb excés de velocitat

El 77% dels morts es produixen a les carreteres convencionals

Pere Navarro ha fet balanç de l'accidentalitat a les carreteres espanyoles des de principi d'any. Segons ha informat en roda de premsa, el 77% de les víctimes mortals en accidents de trànsit durant aquest estiu s'han produït a les carreteres secundàries. En la majoria dels casos, la principal causa que ha provocat l'accident ha estat que algun dels vehicles implicats circulava a més velocitat de la permesa.   

En aquest sentit, el nou director de la DGT es mostrava sorprès per les reticències que encara hi ha Espanya respecte a la disminució dels límits de velocitat. «Em costa trobar arguments en contra però en aquest país cada vegada que toques el tema de la velocitat ixen resistències estranyes», ha dit Navarro recordant que només a Romania, Polònia, Irlanda, Alemanya i Àustria tenen el mateix límit de velocitat que Espanya. 

Altres membres de la UE, en canvi, ha rebaixat el seu límit a 90 quilòmetres per hora. És el cas de Bèlgica, Croàcia, Grècia, Itàlia o Portugal.  Suïssa, Noruega, Països Baixos, Malta, França, Finlàndia o Dinamarca han anat més enllà i han establert en 80 quilòmetres per hora la seua velocitat màxima en aquest tipus de vies. 

No és la primera vegada que es vol prendre aquesta mesura

Pere Navarro ha tingut unes paraules pels dos anteriors directors de la DGT, els quals, segons ha afirmat Navarro, ja havien posat sobre la taula aquesta disminució de velocitat amb anterioritat. El fet que els dos antecessors no aconseguiren cap canvi al respecte, ha propiciat que Navarro no volguera confirmar si ja existix una data prevista per dur a terme aquesta mesura. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bustamante perd els nervis després d'una pregunta sobre Paula Echevarría" "El lleig gest de Rossi després que Márquez s’oferisca a fer les paus"