Cada dia la depuradora de Castelló retira 1,5 tones de residus sòlids en les clavegueres

Un problema que s'està fent més generalitzat en diverses ciutats del territori

Ja es va avisar d'esta problemàtica fa uns mesos però sembla que l'assumpte persistix; les clavegueres es saturen i s'embossen a causa de residus sòlids que la gent tira als inodors, majoritàriament tovalletes humides, que són com sabem, molt fàcils d'utilitzar, però per altra banda molt fàcils de taponar els conductes del clavegueram urbà. El problema és ja de gravetat; en València, l'Ajuntament ha hagut de gastar més de dos milions d'euros en extraure 600 tones de tovalletes higièniques del col·lector nord, mentre que en San Sebastián, una enorme bola va taponar durant diversos dies la xarxa municipal de sanejament. Són sols dos exemples recents, encara que ocorre en moltes més ciutats, i ara s'està fent notar a Castelló.

En la depuradora de la capital de província es retiren al dia 1,5 tones d'estos residus sòlids urbans, que són en la seua majoria tovalletes higièniques. Açò produïx un important problema en el clavegueram i les estacions de bombeig, ja que estos productes obstruïxen i produïxen avaries que dificulten el seu funcionament correcte, segons ha explicat el cap del departament de l'Àrea de Sanejament i Depuració de Facsa, que estima que el fem que s'arreplega en les depuradores oscil·la entre els dos i cinc quilos per persona i any.La gent malgrat açò desconeix la problemàtica tan gran que originen este tipus de tovalletes humides. Un ús que s'ha generalitzat fa relativament poc, ja que ara tenen un preu molt barat i n'hi ha de molts tipus diferents. Si més no, es continuen tirant a l'inodor perquè en molts paquets posa que no hi ha problema, ja que són biodegradables. El cert és que no ho són, ja que no estan fetes de cel·lulosa natural o no modificada, per tant, no es poden desintegrar. A Castelló, les empreses dedicades a desembossar tuberies en domicilis i comunitats de veïns estan al dia d'este obstacle i saben que són les causants de moltes inundacions en garatges i pisos baixos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alguns dels millors forns d'Espanya es troben a la Comunitat" "Pillen 'in fraganti' a un lladre furtant en una casa de Castelló"