La dona que va matar a la seua filla de 4 anys confessa que la va asfixiar per venjar-se de la seua parella

Fonts pròximes a la família asseguren que Cristina Rivas, a més, feia xantatge a la seua ex parella per a reprendre la relació

Cristina Rivas de 35 anys, ha declarat davant el jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) per videoconferència des de l'hospital on està ingressada des del dia 31 de maig, després d'intentar suïcidar-se.

Ha confessat haver matat a la seua filla Yaiza per venjança contra la seua exparella, a qui feia xantatge, segons fonts pròximes a la família, perquè reprengués la relació. Ha dit que tenia esta idea rondant pel cap des de feia dos o tres mesos i que finalment la nit d'este diumenge va donar un ansiolític a la petita i al matí li va posar una bossa de plàstic al cap fins a asfixiar-la.

Detenen a una dona per matar a la seua filla

Després, segons ha declarat, va cridar al col·legi i va dir que la xiqueta no acudiria perquè estava malalta. També va cridar a l'aparcament on tenia llogada una plaça prop d'on treballava, en la Clínica Plató, per a comunicar que no li renovaren el contracte. Després va prendre pastilles i va perdre la consciència fins que la seua mare va localitzar a la filla i a la seua néta, ja morta.

La família paterna de la menuda de cinc anys molesta pel silenci de les administracions

La família del pare de la xiqueta, que dins d'un mes hagués complert cinc anys, està molesta pel silenci que han mostrat les administracions respecte a l'assassinat de Yaiza. Només l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va fer un comunicat de condol i de suport una setmana després del crim.

Cartes d'acomiadament

Cinc cartes tancades de comiat dirigides a diferents persones va deixar la mare de la xiqueta, entre les persones a les quals deixà cartes estava la seua mare, la iaia de la xiqueta assassinada. La causa està oberta per delicte contra la vida i no s'ha concretat si per homicidi o assassinat i baix secret de sumari, no havent transcendit més detalls.

Violència vicària?

La gran pregunta és si la violència vicària ha d'englobar este tipo de casos, on un dels progenitors, en este cas la mare, assassina a la seua filla per a venjar-se del pare. El cas d'Anna i Olivia és un clar cas de violència vicària, que consisteix per tant a convertir a les persones vulnerables més pròximes a la dona víctima de violència de gènere per a augmentar el seu dolor fins a límits inimaginables i provocar en ella un sentiment de culpabilitat per no poder protegir-les. Els experts assenyalen que existeixen molts tipus de violència vicària, i el més extrem i salvatge de tots és l'assassinat de menors.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'autòpsia revela que Olivia va morir per un edema agut de pulmó" "Sanitat demana que no es consumisca el conegut xoriço extrafort de la marca Auchan"