Dos dones detingudes per espiar a persones majors i furtar-li més de 7.000 euros en Benissa i Moraira

Van ser pillades mentres furtaven per un agent de policia
Les seguien i després robaven les targetes | Agències

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a dos dones de 35 i 37 anys per espiar a les víctimes, generalment persones d'avançada edat, per a enterar-se del seu número PIN, que usaven posteriorment per a comprar productes valorats en 7.000 euros. Els fets han passat en Benissa, Moraira i Teulada, localitats de la Marina Alta (Alacant).

Segons ha informat la institució armada en un comunicat, les dones han sigut arrestades per 11 delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic, en concret de diferents delictes de furt i estafa a través de targeta bancària. Un dels agents les va enxampar 'in fraganti' mentres feien un dels delictes.

Els agents de Moraira van observar un «elevat increment» en la comissió de delictes contra el patrimoni en les tres localitats, el que va provocar l'inici d'una investigació el mes de juliol passat. Una volta iniciada l'operació es van donar compte que, a demés, esta classe de delictes es feien baix del mateix mètode.

Seguien el mateix mètode

Segons les perquisicions, les autores triaven a una víctima emmarcada en un perfil determinat, normalment una persona d'avançada edat i d'origen estranger, per a cometre el delicte.

Per a això seguien a la víctima i aprofitant un moment de distracció o d'aglomeració de persones li furtaven de la seua vestimenta, bossa o equipatge de mà, qualsevol objecte de valor, cartera i targetes bancàries.

La investigació ha revelat que es van fer compres amb les targetes robades, d'elevada quantitat en diferents comerços i estancs per un valor de 7.000 euros. A això se suma la retirada de diners en efectiu de diferents caixers automàtics.

En el transcurs de les investigacions, un agent de la Guàrdia Civil va arribar fins i tot a pillar-les 'in fraganti' mentres cometien un dels delictes, i en col·laboració amb efectius de Xàbia, es va procedir a la detenció de les dos dones.

Les dos detingudes han sigut posades a disposició judicial davant del Jutjat número 3 de Dénia, en la mateixa comarca, qui ha decretat la posada en llibertat amb càrrecs, la retirada del passaport i l'obligació de comparéixer els dies 1 i 15 de cada mes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres persones rescatades en un incendi en València" "Pillat 'in fraganti' agredint a la seua parella en València"