Dos hòmens detinguts per extorsionar als administradors d'una empresa de transport sanitari de València

Els detinguts exigien pagaments de 120.000 euros com a condició perquè se'ls continuara prorrogant el contracte
Extorsionen a una empresa valenciana del sector del transport sanitari | Youtube

En el marc de l'Operaci√≥ 'KRANKEN', el Grup de Delictes Econ√≤mics Tecnol√≤gics de la Gu√†rdia Civil de Val√®ncia, a trav√©s de la seua Unitat Org√†nica de Policia Judicial, ha procedit a la detenci√≥ de dos h√≤mens, president i tresorer d'una associaci√≥ que haurien estat extorsionant als administradors d'una empresa del sector del transport sanitari de la prov√≠ncia de Val√®ncia des de l'any 2019.

Els ara detinguts exigien pagaments, fora del control fiscal, d'una quantitat de 120.000 euros com a condici√≥ perqu√® se'ls continuara prorrogant el contracte que tenien adjudicat consistent en el transport sanitari de malalts cr√≤nics als centres a on se'ls fa la ter√†pia. Els fets van comen√ßar finals de 2019 quan les v√≠ctimes de l'extorsi√≥, despr√©s de diferents reunions mantingudes amb els representants de l'associaci√≥, van comen√ßar a ser extorsionats.

Eixos fets s'estaven tornant a repetir a finals de l'any 2020. Esta volta els ara detinguts van arribar a dir als perjudicats que si no complien amb les seues exig√®ncies no nom√©s no els allargarien el contracte, sin√≥ que no tornarien a portar una ambul√†ncia. Aix√≤ va ser el detonant que els va portar a posar una den√ļncia en desembre de l'any passat davant del temor a la p√®rdua dels contractes, el que haguera suposat que 45 treballadors es quedaren sense faena.

Per a l'esclariment dels fets s'ha pres declaraci√≥ a molts testimonis i s'ha comptat amb la col¬∑laboraci√≥ de la Conselleria de Sanitat. Una volta finalitzades les perquisicions fetes per part de la unitat investigadora, es va procedir a la detenci√≥ de les dos persones indicades com a presumptes autores d'un delicte d'extorsi√≥. Les dilig√®ncies instru√Įdes han sigut entregades en el Jutjat de Gu√†rdia de Torrent, en l'Horta (Val√®ncia).

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a dos xiques d'un grup criminal dedicat a robar en cases de València" "Ferit en l'incendi d'una casa en Castelló de la Plana"