Un elefant mata a huit persones quan buscava aigua en l'Índia

Des de 2010, es compten 644 víctimes a causa d'atacs d'elefant en este país
Imatge d'un exemplar d'elefant | Cedida

 

Una horrible història arriba des del continent asiàtic, en l’estat indi de Jharkhand. Un elefant ha xafat fins a la mort a huit persones, al llarg de tres setmanes, en diferents poblacions. A causa d'això, s'està buscant a l'animal per a capturar-lo.

 

Les autoritats hindús pensen que l’animal està tan agressiu perquè busca desesperadament aigua, per l’actual situació de sequera i molta calor que viu el país. En els últims mesos, els habitants de l'Índia han patit milers de baixes a causa de la falta d'hidratació.

 

Com apunten les investigacions, l’elefant es va separar de la seua manada en l’estat de Jharkhand i va començar a voltar per diferents districtes buscant una font d’aigua. Les últimes víctimes van ser dos dones que viatjaven pel camp per a relaxar-se i, durant la nit, van trobar el violent animal.

 

Els investigadors volen capturar l'elefant i, després, tranquil·litzar-lo i tornar-lo amb la resta dels seus companys. Intenten no permetre més víctimes de l'agressiu elefant. Encara que si l'animal actua de forma violenta amb la policia, es voran obligats a sedar-lo o sacrificar-lo.

 

La sequera, la calor i la falta d’aigua provoca conflictes mortals entre humans i elefants

Per culpa de les altes temperatures i la sequera, els conflictes entre humans i elefants han augmentat. «En assecar-se les fonts d'aigua, els animals es mouen per tot el terreny per a hidratar-se», ha comentat l’encarregat d’una reserva de fauna al New Indian Express.

 

En Jharkhand viuen elefants salvatges. La majoria d'ells estan protegits i són considerats una amenaça per a alguns ciutadans. Almenys 644 persones han mort des de l'any 2010, entre ells un xiquet de dos anys, que va perdre la vida en una altra zona del país fa uns mesos. Esperem que quan la sequera haja afluixat, torne la pau entre els elefants i la comunitat humana de la regió.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!