Detingut a Elx l'amo d'una cadella per maltractament animal

Una Associació protectora d'animals va alertar a la Policia Local d'uns possibles maltractaments cap a una cadella de tres mesos

Agents de la Policia Nacional en coordinació amb agents de la Policia Local d'Elx, van detindre a un home, de 27 anys, de nacionalitat espanyola, a l'amo de la gossa per cometre presumptament un delicte de maltractament animal.


Arran d'una denúncia formulada per una protectora d'animals en dependències policials, on deixava constància que, a principis de mes de juny, un home es va personar davant una clínica veterinària de la ciutat d'Elx, amb una cadella de tres mesos, sol·licitant assistència de les lesions que patia, manifestant que estes havien sigut causades per una baralla amb un altre gos.


Una vegada realitzades les primeres valoracions clíniques a l'animal, la facultativa va comprovar que les lesions eren de molta gravetat, patia hemorràgia nasal i ocular, tenia l'ull literalment fora de la seua òrbita, trencament d'ossos cranials i pèrdua de visió completa, manifestant que estes lesions no eren compatibles amb la mossegada de cap altre animal, però si compatibles amb lesions produïdes a causa de maltractament cap a l'animal.


Amb tota esta informació ràpidament es va activar el protocol contra el maltractament animal, per a això es va establir un operatiu conjunt, coordinat entre la Policia Nacional i la Policia Local d'Elx, on van iniciar una investigació per a esclarir estos fets.


Els agents es van entrevistar amb la veterinària, qui va manifestar que una vegada intervinguda quirúrgicament la cadella, es va posar en contacte telefònic amb el propietari de l'animal, per a informar-lo de la millora de l'animal, però que li quedarien seqüeles per a tota la vida per la gravetat de les lesions.

També el va informar de l'import pel cost de l'assistència realitzada, començant les contradiccions per part d'esta persona, manifestava que no era seu l'animal, que s'ho havia trobat al carrer i que no anava a recollir-lo i molt menys pagar res, deixant a l'animal en desemparament.


Els cossos policials després del realitzat totes les indagacions pertinents, van aconseguir localitzar al supòsit propietari de la cadella, procedint a la seua detenció com a presumpte autor de maltractament animal.


També van efectuar les comprovacions corresponents en el seu habitatge, per a esbrinar si posseïa més animals i saber en quines condicions, ja que la cadella lesionada no portava xip, sent d'obligat compliment per a estos animals.


La cadella va ser traslladada a l'Associació Protectora d'Animals “Huellas Salvadas de Elche”, lloc on es recupera lentament de les lesions produïdes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mata al seu bebé per a no pagar la manutenció" "La Guàrdia Civil investiga a diversos agents seus pel cas de Tomás Gimeno"