Alguns empresaris denuncien a la Policia Local d'Alzira per tancar negocis permesos durant l'estat d'alarma

Entre els comerços afectats es troben màquines expenedores i locals d'autoservici per a llavar la roba
Els agents van indicar que esta classe de negoci no garantix les mesures d'higiene | Pixabay

Alguns empresaris han denunciat a la Policia Local d'Alzira, en la comarca de la Ribera, per obligar a tancar alguns negocis de màquines expenedores i locals d'autoservici per a llavar la roba durant l'estat d'alarma. Per este motiu, dos dels propietaris afectats ho han portat a juí, ja que esta classe d'activitats suposaven una excepció durant l'estat d'alarma. 

Segons informa 'Las Provincias',  no va ser fins al passat 20 d'abril quan la policia es va posar en contacte amb els propietaris per a informar de què tenien dos hores per a tancar els seus negocis.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Un dels propietaris afectats afirma que es va precintar el seu negoci sense cap notificació oficial. D'esta forma, quan estos empresaris sol·licitaren els motius del tancament dels seus locals, els agents van indicar que els productes que oferixen les màquines expenedores no són de primera necessitat i que esta classe de negoci no garantix les mesures d'higiene, igualment que els locals d'autoservici per a llavar la roba. 

Per tal de justificar-se, els afectats aporten un comunicat de la direcció general de Comerç sobre la continuïtat de l'activitat de les màquines expenedores que assenyala que el funcionament està permés per a la venda d'uns productes determinats. Per altra banda, pel que fa a la higiene, l'Ordre SND/399/20 del 9 de maig diu que «el titular del negoci haurà d'assegurar el compliment de les mesures d'higiene i desinfecció adequades i informar als usuaris del seu ús correcte».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xiqueta de 2 anys ferida greu en ser atropellada en València" "Perd la vida un motorista en un greu accident en Elx"