Un entrenador condemnat a 15 anys i mig de pres贸 per abusar de tres gimnastes menors en un poble de Castell贸

La sent猫ncia imposa tamb茅 l'obligaci贸 d'indemnitzar a les v铆ctimes amb 16.000 euros
Comptava amb la titulaci贸 d'entrenador d'esta modalitat | Europa Press

La Secci贸 Primera de l'Audi猫ncia de Castell贸 ha condemnat a penes que sumen 15 anys i mig de pres贸 a un antic entrenador i conserge del polideportiu municipal d'una localitat de la prov铆ncia per abusar sexualment de forma continuada de tres gimnastes menors d'edat.

La sent猫ncia imposa tamb茅 a l'acusat l'obligaci贸 d'indemnitzar a les tres v铆ctimes amb un total de 16.000 euros en concepte de danys morals: 8.000 a una d'elles i 4.000 a les altres dos, segons ha informat el Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).


La sala assenyala com a responsable civil del pagament d'este quantitats al club de gimn脿stica al que pertanyia l'acusat i a l'ajuntament propietari del polideportiu a on desenvolupava la seua labor. El tribunal li absol en canvi de dos delictes d'abusos sexuals contra les xiquetes per haver prescrit i tres delictes contra la integritat moral.

Les insultava i les castigava

La sala ha considerat provat que l'ara condemnat exercia com a conserge de les instal路lacions deportives municipals des de 1986 i paral路lelament, almenys des de l'any 2000, entrenava a gimnastes menors d'edat, en comptar amb la titulaci贸 d'entrenador d'esta modalitat expedida per la Real Federaci贸 Nacional de Gimn脿stica Art铆stica.

Els magistrats han declarat provat que dirigia estos entrenaments 芦de manera dura i exigent, portant a les menors al l铆mit禄, a les que insultava o menyspreava o b茅 castigava amb repetici贸 d'exercicis f铆sics severs.

De la mateixa manera, la sent猫ncia considera acreditat que va sotmetre entre els anys 2005 i 2017 a cinc de les v铆ctimes a les que entrenava, d'edats compreses entre els 6 i els 19 anys, a abusos sexuals de forma continuada.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Detinguts per furtar en comer莽os de Massamagrell i Museros" "Celebren una gran festa il路legal en una perruqueria de Benet煤sser"