Estafa: La dona que va assegurar haver donat a llum a 10 bebés va mentir

La dona que va assegurar haver donat a llum a 10 bebés va mentir, va ser una estafa; se queda sense Rècord Guinness

Tots van creure durant mesos en el seu peculiar embaràs i la seua parella anhelava el moment de conéixer als seus deu fills.

La implicada hauria rebut un Rècord Guinness pel seu sorprenent en cas de donar a llum a deu fills el passat 7 de juny a Sud-àfrica, no obstant això tot es va tractar d'una estafa.

A inici del mes de juny el món no donava crèdit al fet que una dona donés a llum a deu bebés, era una història increïble, però, les mentides tenen 'les potes molt curtes'. No sembla ser el cas de Gosiame Sithole, la dona sud-africana que va assegurar haver donat a llum ni més ni menys que a deu bebés a principis de juny. El seu part múltiple era tan particular que es va fer ressò d'ell un dels mitjans més prestigiosos del seu país, Pretòria News. L'havien entrevistat a ella i a la seua parella, Teboho Tsotetsi, mesos abans, quan suposadament estava embarassada i van publicar les declaracions en el moment en el qual va dir que els nens havien nascut. Doncs bé, ni el part ni l'embaràs van existir mai.

Es dubtà de la noticia

En un principi es va dubtar de la notícia, com algú podia fer creure al món sencer i inclús a la seua pròpia parella que estava embarassada i portava deu fills?, com ho feia? Però sí, hores després Mzwandile Masina, l'alcalde de la seua localitat, Ekurhuleni, confirmava que la història era real. D'acord amb com han anat evolucionant els esdeveniments, segurament es posaria en contacte amb el pare de les criatures, que en este moment estava feliç, sentint-se part d'un esdeveniment únic en el món. Dies després, el propi Tsotetsi emetia un comunicat en el qual deia que, mentre no es demostrés el contrari, els bebés no existien.

Com va poder fer creure a tot un país que havia donat a llum a 10 bebés?

Gosiame i Teboho han acaparat portades de periòdics i minuts de televisió al seu país i en el món sencer per la seua excepcional històriaTeboho va començar a sospitar després de diversos dies sense poder veure als seus fills. No la va poder acompanyar en el part, suposadament per les mesures enfront de la COVID, però mai li va manar fotos dels petits ni va aconseguir veure'ls. A l'hospital en el qual va dir que havia donat a llum no tenien constància de cap part d'estes característiques ni que ella hagués estat allí ingressada.

En parador desconegut Gosiame continua assegurant que els xiquets existeixen

En el moment en el qual Teboho fa una denúncia pública de l'ocorregut, Gosiame ja es trobava en parador ignorat. Sense dir on estava, concedeix una nova entrevista al director del grup de comunicació de Pretòria News, Piet Rampedi, assegurant que els xiquets existeixen i que diria on estan "quan arribe el moment adequat". La història s'embulla tant que les autoritats prenen cartes en l'assumpte i la busquen pertot arreu fins a donar amb ella.

<

>

No hi havia registre dels bebés

El Departament de Desenvolupament Social de la província de Gauteng, Sud-àfrica, va confirmar que va contactar a Sithole, i la portaveu Feziwe Hdwayana va dir que farien un anunci després de reunir-se amb la família. Un altre departament del govern local va dir recentment que no hi havia registre del naixement dels bebés en cap dels hospitals de la província.

Les sospites es van estendre quan es va saber que el mitjà havia fet el reportatge abans del naixement dels xiquets, però van demanar que només es publiqués després que nasqueren els bebés per motius de seguretat i culturals.

Encara que els veïns van eixir a defensar als flamants pares, afirmant que tot havia estat real.

"Agraïm a Déu que ella rebés 10 benediccions d'una vegada''. "I com som veïns, haurem d'ajudar de qualsevol forma possible''.

Hospital psiqiàtric

El passat 18 de juny la van localitzar i la van traslladar a l'hospital psiquiàtric de Tembisa per a examinar el seu estat de salut físic i mental. Els metges han estat contundents: Gosiame Sithole "no havia donat a llum a cap bebé en els últims temps". "També s'ha establert que no ha estat embarassada en els últims temps". Com una persona pot amagar que el seu embaràs de deu bebés és mentida?, com ningú se n'adona?.

I les ecografies?

On estan les ecografies?, perquè ningú li va demanar mai una ecografia ni cap altra prova?. Tots, inclosos la seua parella i el periodista que la va entrevistar, Rampedi, van confiar sense més en la seua paraula. "No tenien cap raó per a mentir-me sobre l'embaràs", lamenta ara Rampedi, segons recull Daily Mail. "Per tant, mai vaig exigir una prova documental de l'embaràs, com a ecografies o targetes de la clínica, per exemple, com faria normalment amb una història de búsqueda".

Ni el seu marit que convivia amb ella tans mesos es va donar conter. Encara queden alguns serrells solts en esta rocambolesca història que ha tingut en suspens a mig món i que es continuarà investigant. Mentrestant, Gosiame roman ingressada a l'hospital psiquiàtric a l'espera de noves avaluacions que li permeten rebre l'alta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Guàrdia Civil deté a una parella residents a Xàbia relacionada amb la cocaïna" "Un mort en xocar un camió contra un cotxe a Morella"