Si et toca una cistella nadalenca has de declarar-ho en l'IRPF

És important assenyalar que no és el mateix que et toque una cistella en un sorteig que la que lliura l'empresa com a regal nadalenc
Imatgen d'una macrocistella nadalenca. | Cedida

 

  

  

  

No és el mateix en sorteig que si la regala l'empresa

Per açò mateix, existixen diferències entre les cistelles que regalen les empreses als seus treballadors i les que qualsevol persona pot guanyar en un sorteig. En el primer cas, es considera com una retribució en espècie, per tant, caldria valorar a preu de mercat eixos articles i se sumaria al salari del propi treballador, en l'apartat de les retribucions en espècie.

En el segon cas, les cistelles que estan associades per exemple al Sorteig de Nadal de l'hipermercat, bar o perruqueria de la zona, es consideren guanys patrimonials que van a la base general i el valor serà el del mercat.

Per açò mateix, si participes en algun sorteig i resultes guanyador d'una gran cistella, hauràs de tributar per açò en la base general de la Declaració de l'IRPF corresponent a eixe exercici.

Si és el cas que aconseguixes guanyar un viatge, cotxes, motos, entre uns altres, els premiats necessitaran disposar de liquiditat, ja que hauran de fer front al pagament corresponent a Hisenda per este guany patrimonial. Una alegria que pot acabar en un càstig, ja que l'Agència Tributària obligarà al seu beneficiari a tributar pel premi obtingut.

Cal destacar que si estes grans cistelles, es componen de motos i cotxes, el guanyador haurà de pagar també el corresponent impost de matriculació, circulació i els canvis de titularitat en la Direcció general de trànsit. En el cas de guanyar un habitatge, s'haurà de pagar els corresponents tributs que porta amb si una transmissió d'una casa.

Per açò mateix, encara que habitualment este tipus de premis no es declaren, hem de tindre en compte que la legislació espanyola obliga a tributar este tipus de guanys i serà el ciutadà el responsable de declarar o no estos premis en l'IRPF.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!