Els experts desmentixen per complet que l'alcohol mate neurones

Este mite porta molts anys corrent pels bars de mig món
 
Beure alcohol, no mata neurones. | Cedida

 

El mite que l'alcohol mata neurones és totalment fals, tal com explica ‘El Español’. Segurament, la creació d'este mite es deu a l'any 1990 quan un estudi realitzat pels investigadors Harper i Krill van trobar que els alcohòlics tenien menys neurones que la resta de persones.

  

  

  

  

Açò sí és important matisar esta afirmació, ja que innegablement beure en excés és perjudicial per a la salut. Beure implica a llarg termini problemes en el fetge, el pàncrees i el sistema circulatori.

  

  

  

  

En este sentit, el cervell és el que queda més protegit de possibles lesions. Cal assenyalar que si bé és cert que les persones que beuen presenten taxes significativament altes de fallades de memòria, trastorns de conducta, trastorn de dèficit d'atenció i demència, l'alcohol en si no mata de forma literal a cap neurona, ja que el nombre de neurones no descendix per beure.

Per açò mateix, l'alcohol danya les dendrites —les prolongacions de les neurones—, la qual cosa dificulta que les neurones es comuniquen entre si: «El consum excessiu durant períodes perllongats pot danyes les connexions entre neurones, fins i tot si les neurones no es maten directament», segons relatava fa uns anys Nick Dorsch, professor de la Universitat de Sídney.

 

 
Imatge d'arxiu d'un got amb whisky. | Cedida

 

El número de neurones entre una persona que beu i una altra que no és totalment idèntic


Segons revela un estudi de l'any 1994 publicat per ‘The Lancet’, dos neuròlegs danesos van comprovar que el número de neurones de l'escorça cerebral, que és on té lloc el raonament, entre bevedors i abstemis era idèntic. El que sí van advertir és que les cèl·lules nervioses quedaven totalment atrofiades, però no mortes.

Cal destacar que no cal abusar de l'alcohol, però tampoc cal pensar que per cada cervesa que ens prenguem haurem matat un grapat de neurones, ja que no és cert. Quasi tots els efectes de l'alcoholisme en el cervell poden curar-se amb un període llarg d'abstinència o consum moderat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Incendi d'una vivenda a València" "Bones notícies per a la menor ferida a Castelló després de la caiguda d'un mur"