Demanen retirar la custòdia als pares d'una menor perquè creuen que estan protegint al violador

El fiscal pensa que els pares estan buscant l'absolució del iaio, presumpte violador de la neta de 6 anys
El fiscal creu que els pares volen protegir el iaio de la xiqueta | Agències

 

La Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat que es nomene un representant de la Generalitat com a tutor legal d'una xiqueta de huit anys que –presumptament– va patir agressions sexuals per part del seu iaio quan tenia només sis anys. El Ministeri Públic ha fet la petició durant la celebració del juí de dimarts passat en estimar que els pares de la menor estaven tractant d'«endolcir» l'actuació del iaio i buscar la seua absolució.

El tribunal va decidir suspendre la vista després de la petició de la representant de l'acusació pública, per a protegir els interessos de la menor (un interés superior al dret de l'acusat i dels progenitors a no col·laborar amb l'esclariment dels fets).

En la vista jutjaven a l'home, acusat d'agredir sexualment a la seua neta en diferents ocasions quan tenia a només sis anys. A més, li deia a la víctima que sos pares la castigarien si explicava alguna cosa. La menuda va acabar explicant els fets a una professora, que els va exposar a un servici d'atenció psicològica de menors de la Generalitat i que va acabar fent la denúncia.

En el juí es va invalidar la gravació de la menor acusant al iaio (fet habitual per a que el xiquet no s'haja d'enfrontar a l'agressor), ja que no s'havia produït acompanyada d'un psicòleg i sense els pares, que pogueren condicionar-la.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CASTELLÓ: Contracten un sicari per a matar al membre d'un clan enemic" "Dràstica i dolorosa decisió judicial contra els pares de Marta del Castillo"