S'assenta en la banqueta dels acusats un dels majors pederastes valencians

Este dilluns ha començat el juí
L'acusat es posava molt violent si els menors es negaven a mantindre relacions sexuals amb ell | cedida

ACTUALITZAT 11/11/2019 15.55 hores. Este dilluns, Christian S. E. s'ha sentat en la banqueta de l'Audiència Provincial de València per, presumptament,  haver agredit i abusat sexualment de set menors, d'una congregació religiosa del Camp de Morvedre (València), durant diferents anys. Este cas està considerat un dels casos de pederastia més greus produïts en territori valencià.

A més, també es tracta d'un dels casos a on la petició de pena del fiscal és més elevada. La Fiscalia demana per a l'acusat fins a 111 anys de presó, segons ha avançat 'Las Provincias'. La fiscal Mercedes Bascuñana afirma, en el seu escrit, que el xic, estudiant de Magisteri i major d'edat, accedia als menors «amb l'excusa d'ajudar-los en els estudis» i «guiat per la finalitat de satisfer els seus obscens desitjos».

«Si no ho fas, ja voràs»

D'altra banda, l'auto afirma que Christian es posava molt violent quan els menors es negaven a mantindre relacions sexuals amb ell: «Li obligà a que li penetrara i, davant la seua negativa, començà a pegar colps per l'habitació». En un altre cas, arribà a alçar un objecte amb intenció d'agredir-lo físicament o els deia «si no ho fas, ja voràs». Fets que la fiscal considera com una coacció clau per a que els menors guardaren silenci durant tants anys. El presumpte autor dels fets, per a guanyar-se la confiança d'una de les seues víctimes, li «feia regals de tot tipo, des de telèfons mòbils a un ordinador portàtil, excursions, viatges...».

Fals educador, es guanyava la confiança dels pares

En presentar-se com a educador i orientador, encara que no ho era, l'acusat havia conseguit fer-se amb la confiança dels pares dels menors, tots ells xics i d'entre 12 i 15 anys. Christian hauria masturbat als menors, els hauria fet fel·lacions i fins i tot penetracions anals i no una volta, sinó durant alguns anys, motiu pel que la Fiscalia demana els 111 anys de presó, que finalment no s'aplicaran, ja que el màxim s'establix en el triple de la pena més greu que se l'interpose, uns 30 anys. 

L'acusat ha negat alguns fets

L'acusat ha explicat que la seua funció en la congregació no era d'educador, sinó que era "una funció normal, com qualsevol altra persona", i ha insistit que la relació amb els xiquets era de "col·legues, d'amics", als que li agradava ajudar. Ha negat besos i abraçades i ha puntualitzat: "Alguns xiquets, quan em veien, em donaven un abraça, però jo no els tocava".

En esta línia, ha assegurat que "a vegades" feia classes a alguns menors, però perquè li ho demanaven els pares, no perquè ell s'oferia. Estes les solia fer en casa dels xiquets, o bé en el menjador o bé a l'habitació. Ha dit que, a vegades, tancava la porta "perquè els sorolls molestaven", però no perquè aprofitava per a abusar dels menors.

També ha explicat que acompanyava a alguns xiquets a la piscina. En concret, preguntat per un d'ells, que pateix autisme, ha manifestat que el va portar perquè li ho va demanar la seua iaia. «Ella em va demanar que el portara a la piscina i l'ajudara», ha dit.

En esta ocasió, la Fiscalia descriu un episodi de tocament, però ell el nega: "No vaig tocar a ningú. Això no ha passat", ha subratllat, al mateix temps que ha assegurat que ha anat moltes vegades a casa de la iaia amb els menors i ha indicat que el pare d'ells li va arribar a enviar un missatge per a donar-li salutacions de part dels xiquets.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Uns xics bolquen un lavabo portàtil amb un altre jove dins en Onda" "Apunyalat en el centre de València per 'mirar' a l'agressor"