El frau descobert en Carrefour a Tarragona durant el 'Black Friday'

Segons les imatges que s'han viralizat per la xarxa, el supermercat venia un producte suposadament rebaixat al mateix preu que estava abans

Este passat divendres s'ha celebrat l'esperat 'Black Friday' o 'divendres negre', una festa que arriba des d'Estats Units i en la qual es realitzen descomptes en molts productes i establiments per a afavorir les vendes de cara a la campanya de Nadal. Un vídeo que corre per les xarxes i que s'està fent molt popular posa de manifest que alguns centres no complixen amb les normes, com en este cas en el qual un centre comercial de Tarragona hauria jugat brut.


Segons ha denunciat este usuari en el seu canal de YouTube, la firma Carrefour estaria venent unes tasses pel mateix preu que abans però simulant una rebaixa de quasi un 50%. Segons informa, el preu original del producte era de 4'99 euros. En canvi, baix l'etiqueta especial amb el preu per al 'Black Friday', i on queda especificat el descompte, l'usuari troba una altra etiqueta per al mateix producte i amb el mateix preu final, sense el descompte.

D'esta manera, l'usuari posa en evidència que el preu original de la tassa sempre va ser de 4,99 euros. De fet, la mateixa empresa cau en el seu propi parany, ja que una promoció en la qual anunciava la data de l'inici de la venda del producte (10 de novembre) ja incloïa el seu preu original.

Imatge de l'etiqueta del producte abans de descobrir-se el frau | Youtube

 

L'article en qüestió era una tasseta del conegut personatge de Disney 'Chip', el xiquet que es va vore transformat en una tassa a la pel·lícula de 'La bella i la bestia'. Un dels clàssics més antics de la marca americana de la indústria del cinema.

Encara que segons s'aprecia en les imatges, no és l'únic producte que ha protagonitzat la mateixa estratègia. En el mateix vídeo, l'usuari alça una altra etiqueta d'un altre producte diferent i es repetix el mateix resultat: el preu final és el mateix que tenia en l'etiqueta anterior.

Més descomptes enganyosos per tot el món


Així, el denunciat explica l'enganyós descompte que ha fet la marca comercial de supermercats francesa. No és la primera vegada que un usuari ha trobat estos errors durant el 'divendres negre', molts usuaris de tot el món han fet fotos dels fraus que han patit. És clar que el 'Black Friday' és una gran oportunitat, tant per a les empreses —que comencen prompte la campanya de Nadal i veuen augmentar les vendes— com per als clients —que aconseguixen els productes que ja anaven a comprar però amb preus molt més assequibles.


Però cal tindre també molta cura amb les ofertes i no llançar-se a la primera que vegem. De fet, organitzacions com a OCU o FACUA aconsellen sempre comparar preus i productes abans de fer una compra per a no caure en fraus i estafes que intenten aprofitar-se del client.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Tragèdia: Se'n va dormir amb el seu bebé de 8 dies i desperta amb el seu cadàver al costat" "Al·lucina: La indignant oferta de treball a Madrid que ha fet esclatar les xarxes"