Tres funcionaris de la pres贸 de Picassent positius en coronavirus en el brot que afecta al centre penitenciari

El brot ja afecta a 56 interns
S'han fet proves a 11 funcionaris | Europa Press

Tres funcionaris d'Institucions Penitenci脿ries (IIPP) s'han contagiat de coronavirus en el brot que ha afectat 56 interns de la pres贸 valenciana de Picassent, en la comarca de l'Horta Sud (Val猫ncia), segons ha informat en un comunicat Acaip-UGT.

Des de l'Administraci贸 no tenen encara les dades actualitzades dels funcionaris contagiats i han recordat que els encarregats de les proves diagn貌stiques de Covid-19 als empleats p煤blics no s贸n ells, sin贸 la m煤tua corresponent i les CCAA.

No obstant aix貌, des de la direcci贸 del centre es va agilitar la realitzaci贸 de proves d'11 funcionaris en l'hospital corresponent. Segons les 煤ltimes dades conegudes pel sindicat, faltant el resultat de la prova feta a una treballadora a la que se li va fer a 煤ltima hora, hi ha tres treballadors positius confirmats per PCR, ha indicat el sindicat.


A pesar d'aix貌, Acaip-Ugt ha denunciat que l'empresa contractada per la Secretaria General de IIPP per al seguiment de contactes ha actuat de manera negligent ja que 芦en cap moment ha prescrit que se'ls fera cap prova, no ha rastrejat els seus possibles contactes laborals i, en les crides fetes als treballadors han demostrat un total desconeixement de l'activitat que es fa en un centre penitenciari, tractant de tirar la culpa de la situaci贸 als propis treballadors afectats禄. Per aix貌 des del sindicat han requerit la rescissi贸 del contracte, ja que 茅s 芦tirar els diners禄.

Peticions fetes per la organitzaci贸

Dilluns passat es va reunir el Comit茅 de Seguretat i Salut laboral del centre penitenciari despr茅s de la sol路licitud de Acaip-Ugt i es va facilitar la informaci贸 que s'havia reclamat i es van analitzar les peticions fetes per esta organitzaci贸: suspensi贸 de totes les activitats del centre en les que participen interns de m茅s d'un departament; suspensi贸 de trasllats d'entrada i eixida d'interns; suspensi贸 de permisos d'eixida d'interns.

芦Esta petici贸 茅s l'煤nica acceptada pel centre penitenciari, que ha sol路licitat autoritzaci贸 per a aix貌 a la Secretaria General de IIPP. A pesar de la gravetat del brot, a pesar de que es continuen detectant m茅s positius asimptom脿tics entre interns que tornen de perm铆s, a pesar de que el presumpte origen d'este brot estava en un intern que havia tornat despr茅s d'una eixida, en data de hui encara no s'ha rebut resposta a esta petici贸禄, han lamentat.

El sindicat ha sol路licitat este dimecres que s'inicien els tr脿mits administratius oportuns per a que es reconega com a accident en acte de servici el contagi dels companys.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

"Apunyala a la seua parella per no deixar-la dormir en D茅nia" "TR脌GIC! Mor una anciana amb coronavirus enmig del carrer en Val猫ncia"