Furta mandarines per un valor de 5.000 euros en Picassent

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
L'investigat mantenia una relació estreta amb l'agricultor | Pixabay
 

La Guàrdia Civil investiga a una persona per furtar mandarines amb un valor en el mercat de 5.000 euros en Picassent, en la comarca de l'Horta (València). Dins dels servicis establits per la policia per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp, este cos de seguretat investiga a un home de 60 anys per un delicte de robatori de mandarines, estafa i falsedat documental.

L'Equip ROCA de Paiporta, localitat de la mateixa comarca, va iniciar l'operació 'Mandorcott' amb la finalitat de resoldre un delicte de robatori de mandarines de la varietat 'Hernandinas' valorades en 5.000 euros, produït en el terme municipal de Picassent. La investigació ha permés identificar al suposat autor del delicte, un 'corredor de taronges' amb el que l'agricultor denunciant havia fet negocis abans.

El presumpte autor dels fets forçava la compra de la producció d'un camp de taronges per un valor molt inferior al pactat inicialment amb l'agricultor, que es tancava manuscrit i signat en un tovalló de bar per valor de 13.000 euros. D'esta manera, el 'corredor de taronges' furtava part de la producció del camp que desitjava comprar per a estafar després a l'agricultor.

L'home coneixia perfectament la seua ubicació, ja que mantenia una relació estreta amb l'agricultor. Després de furtar les mandarines, va tornar a negociar amb l'agricultor oferint un preu de 8.000 euros, un valor que li va fer creure que era superior al valor real de les mandarines.

D'esta forma, el 'corredor de taronges' s'emportava la totalitat de la producció, la furtada i la que encara quedava en els arbres, per un valor total de 8.000 euros, un preu molt inferior als 13.000 pactats inicialment en el bar.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres xics cremen un contenidor en València" "Amenaça, agredix i arrossega per terra a la seua exparella en València"