El Gas Natural pujarà 6,2% de preu a partir del pròxim any

Afecta a la Tarifa d'Ultime recurs que depén de l'encariment de les matèries primeres
El preci del gas natural s'encarirà | Cedida

 

Segons acaba de saber-se el TUR, sigles que corresponen a la Tarifa d'Últim Recurs de gas natural pujarà de preu el pròxim 1 de gener. Pujarà un 6,2% de mitjana respecte al preu marcat en aquest últim trimestre de l'any. La informació arriba directament del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

  

  

  

  

Es tracta d'una pujada en el preu prou gran i que es deu, principalment, al fet que la matèria primera s'ha encarit en els mercats internacionals. De fet, dits materials s'han encarit fins a un 18,8%, la qual cosa justifica el conseqüent augment del producte.

D'aquesta manera, el preu del gas natural trenca amb la tendència a la baixa que havia registrat al llarg de la segona meitat de l'any, després d'haver-se abaratit un 1% en el tercer trimestre de l'any i un 1,3% en l'últim, i repunta amb força coincidint amb l'arribada de l'hivern.

 

PEATGE PARALITZATS PER QUART ANY

El càlcul de la TUR es realitza tenint en compte els peatges d'accés i el preu del gas. Es regula una part de la factura, els peatges d'accés, i el seu preu ve fixat pel Govern. Aquesta part es mantindrà congelada per quart any consecutiu.

Quant al preu del gas, varia en funció d'altres criteris: la cotització internacional del gas, l'evolució del cru Brent i la subhasta d'adquisició de gas.

Precisament, la Tarifa d'Últim Recurs de gas natural, que depèn de dites encallem s'actualitza pel Govern de forma trimestral. Ara, dels 7,7 milions de consumidors de gas natural, uns sis milions són subministrats a través d'una comercialitzadora de mercat a preu lliure i 1,7 milions es troben acollits al preu de la TUR.

En la seua proposta d'ordre per la qual s'establixen els peatges i cànons associats a l'accés de tercers a les instal·lacions gasistes i la retribució de les activitats regulades 2018, el Ministeri d'Energia estima un superàvit d'uns 10 milions d'euros per al sector gasista.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!