Desarticulen un grup criminal que furtava bolsos per a comprar droga en Torrevieja

S'han detingut a un total de 14 persones
Imatge dels objectes confiscats | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en Torrevieja, en la comarca del Baix Segura (Alacant), a 14 persones com a presumptes autores de 12 delictes de robatori, 2 robatoris amb violència, 3 robatoris amb força, 1 delicte contra la salut pública i un delicte de pertinença a grup criminal.

Agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Torrevieja, en el marc de l'operació 'Habitacle', han desmantellat una organització criminal dedicada presumptament al tràfic de drogues i a cometre robatoris contra persones, amb els que conseguir diners per a «finançar les seues dosis».

Fa prop d'un any es va donar inici a la investigació d'un clan familiar, per la seua suposada implicació en la venda de drogues a la menuda en esta localitat.

Durant el temps que va durar la vigilància, es va comprovar que tant esta família com els seus còmplices, eren extremadament violents amb aquells que contreien un deute per droga. Més d'un client va acabar ferit a conseqüència dels colps d'una pallissa, o amenaçat amb un ganivet de grans dimensions si no havia pagat en el temps estipulat.

Quatre registres

Arribada la fase de l'explotació de l'operació, feta el mes de desembre de 2019, es van fer quatre entrades i registres en les que es van intervindre 181 grams de marihuana, 200 grams d'haixix, 1’5 grams de cocaïna, 3 cotxes i 540 euros.

A més, es van trobar 22 telèfons mòbils, 2 ordinadors portàtils, 3 tauleta, 1 equip de música, 2 consoles de videojocs, 1 arma curta simulada de balins, 2 televisors i una bicicleta valorada en més de 5.000 euros.

Tots els detinguts, 4 d'ells família, 5 hòmens de nacionalitats algeriana, marroquina i espanyola, i 2 dones de nacionalitat espanyola, entre elles una menor de 17 anys, van ingressar en la presó, a excepció de la menor.

Segona fase de l'operació

L'elevada quantitat d'objectes trobats, com ho eren 22 mòbils, va fer sospitar que estigueren sostrets, per això es va donar principi a una segona fase de l'operació, per a localitzar als legítims propietaris.

Conforme van ser recopilant dades, es van adonar que estaven davant d'un nou grup format per addictes a les drogues, els qui no dubtaven a usar la violència per a robar qualsevol article amb la condició de poder pagar les dosis que compraven al primer grup criminal.

Solien furtar bolsos i pertinences pel procediment de l'estirada, o simplement creant una discussió absurda per a confondre a les seues víctimes i furtar-los. En el cas que s'enfrontaren amb ells, estos no dubtaven a usar armes blanques per a atemorir-les, arribant fins i tot a apunyalar, en una ocasió, a una de les víctimes en la zona abdominal.

En esta segona fase, acabada a finals de setembre, s'han detingut a 5 hòmens de nacionalitat algeriana, marroquina i espanyola, amb edats compreses entre els 27 i 37 anys, com a presumptes autors de 12 delictes de furt, 2 robatoris amb violència i 3 robatoris amb força.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Usurpa cases per a llogar-les en Torrevieja" "L'actor porno Nacho Vidal detingut per conducció temerària en València"