La Guàrdia Civil rescata a tres joves i un gos en una zona de difícil accés prop de Xàtiva

A través del mòbil varen comunicar que no sabien tornar, per la qual cosa es va iniciar la seua cerca
La Guàrdia Civil rescata a tres joves i un gos en una zona de difícil accés prop de Xàtiva | Guàrdia Civil

 

En el dia d'ahir 6 de desembre, sobre les 19:00 hores la Guàrdia Civil de Xàtiva, a la comarca de la Costera, va tenir coneixement que tres joves i el gos d'un d'ells, es trobaven perduts després de desviar-se de la senda que seguien i sense poder tornar al punt d'inici de la seua ruta.

Immediatament efectius de la Guàrdia Civil de Xàtiva i l'Equip de Muntanya es van desplaçar fins a la zona aproximada on es trobaven aquestes persones, que través del mòbil comuniquen que no sabien tornar, per la qual cosa s'inicia la seua cerca i auxili.

  

Una vegada van arribar a les proximitats d'aquest paratge van començar les seues cerques i després de recórrer diversos camins i enviar-los diverses captures per Whatsapp perquè ells pogueren enviar la seua ubicació.

  

Els joves i el gos varen ser rescatats cap a les 23:00 hores de la nit

La Guàrdia Civil troba a aquests joves i al gos sobre les 23:00 hores de la nit del mateix dia, els quals mostren símptomes d'esgotament i alguns blaus i arrapades, sense precisar d'atenció mèdica, però molt espantats per la situació.

  

Posteriorment es traslladen als joves a la Caserna de la Guàrdia Civil de Xátiva per a la seua identificació i l'avís als familiars perquè acudiren a arreplegar-los. Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els Guàrdies Civils en aquestes actuacions van aconseguir auxiliar a aquestes persones evitant així un mal major.

Decàleg abans d'eixir a realitzar activitats a l'aire lliure

Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d'accidents i la forma d'actuar davant una possible incidència: planificar l'activitat i consulta de la previsió meteorològica; no eixir sol a la muntanya; avisar a algú de l'activitat que es va a realitzar; portar indumentària adequada a l'activitat; no oblidar roba d'abric, aliments i medicaments; no sobreestimar les teues possibilitats; valorar les hores de llum; controlar sempre el lloc exacte en el què et trobes; portar el telèfon carregat i sobretot saber renunciar a temps.

  

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Llum verda per a connectar València amb la Ford d'Almussafes amb vies ferroviàries" "ÚLTIMA HORA: Troben un segon senderista mort en muntanyes valencianes esta setmana"