Un home simula un robatori per a lucrar-se d'una entitat asseguradora a Oliva

L'home va dir que li havien furtat diners amb violència
Moment de la detenció | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Oliva, a la Safor, per presumptament haver fingit un delicte i haver estafat dos entitats asseguradores. L'home, de 39 anys, i de nacionalitat espanyola va dur a terme una estafa i va simular un delicte per a aconseguir lucrar-se de les dos entitats. L'arrest s'ha dut a terme en el marc de l'operació 'Cabut', desenvolupada per la Guàrdia Civil d'Oliva, que després de les perquisicions ha permés identificar l'autor dels fets. 

L'afectat va interposar una denúncia a principis d'any, manifestant ser víctima d'un delicte de robatori amb violència pel procediment del tiró, on li van sostraure diversos objectes de valor, ulleres de sol, clar de vehicles, documentació, targetes de crèdit/dèbit i una gran quantitat de diners. Els agents abans d'iniciar la fase d'investigació judicial van advertir documentalment per segona volta al denunciant de les obligacions que podia vore's implicat en cas de simular ser víctima d'un delicte sabent de la seua falsedat, però, malgrat això el denunciant va ratificar la totalitat de la seua denúncia.

Posteriorment, després de les gestions realitzades i de les pistes obtingudes pels agents especialitzats en l'operatiu, es va poder demostrar l'autoria d'estos fets il·lícits i que la persona realitzava estafes per al propi benefici. Les dades es van esclarir després d'un temps d'investigació i van concloure que el denunciant havia mentit, la qual cosa va propiciar la seua detenció. En el moment de l'arrest, va reconéixer que tot havia sigut una invenció d'un amic ser, qui li va dir que en lloc de denunciar una pèrdua, denunciara un robatori, ja que açò sí estava cobert pel segur i que també afegira que li havien furtat diners que en realitat no portava. Per tant, la Guàrdia Civil recorda que simular este tipus de fets per a lucrar-se pot ser constitutiu d'una infracció penal. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Gandia. 

 

 

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!