Huit detinguts per cultivar més de 500 quilos de marihuana en el territori valencià

Els cultius s'han localitzat en Castelló, Llíria i Burjassot
S'han desmantellat quatre plantacions de marihuana i confiscat 485 quilos de la droga | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut en el territori valenci√† a huit persones d'origen litu√†, grec, alban√©s i espanyol, com a presumptes autores d'un delicte contra la salut p√ļblica, pertinen√ßa a grup criminal, robatori i defraudaci√≥ de fluid el√®ctric. Dins del operatiu anomenat 'Green Day' s'han desmantellat quatre plantacions de marihuana i confiscat 485 quilos de la droga en 2.721 plantes.

Els cultius s'han localitzat en Castell√≥, Ll√≠ria i Burjassot. En els registres els agents han comprovat que les plantes es trobaven en diferents etapes de maduraci√≥ per a garantir el constant subministrament al mercat. A dem√©s, els investigadors van confiscar diferents quantitats de marihuana llesta per a la seua distribuci√≥ i posterior consum, una volta superat el proc√©s de selecci√≥ i assecat.

Canvis d'ubicació

En l'operaci√≥, que va comen√ßar l'any passat, els agents van con√©ixer el canvi d'ubicaci√≥ dels cultius, passant de trobar-se en zones rurals i cases antigues deshabitades en xalets de luxe en urbanitzacions. En estos llocs, els presumptes autors feien importants inversions econ√≤miques per a evitar que es coneguera l'activitat delictiva que es feia dins. A dem√©s, els habitants protegien les seues cases amb armes, reals o simulades, i amb gossos perillosos per a evitar que persones alienes s'acostaren a la propietat.

El sistema de cultiu era 'indoor' i disposava de tots els elements necessaris per a garantir la collita permanent per a la seua posterior venda en el mercat. Les plantacions estaven dotades de complexos equips d'il¬∑luminaci√≥, extractors per a traure l'aire viciat, filtre d'olors, ventiladors per a facilitar el moviment de l'aire, temporitzadors amb els que es controlava el funcionament del sistema, estacions meteorol√≤giques i termohigr√≤metres destinade a mesurar la temperatura i la humitat.


Complexitat de l'organització delictiva

En el transcurs de les investigacions, els agents es van enfrontar a l'especial complexitat d'estos grups organitzats, en este sentit, en un dels registres van recuperar dos cotxes d'alta gamma BMW, que es trobaven sense plaques de matr√≠cula, sostrets en novembre d'un concessionari de Manises, en l'Horta Oest (Val√®ncia). Estos cotxes van ser robats pel m√®tode del butr√≥.

En els registres efectuats es van intervindre un revòlver Magnum, una escopeta de perdigons, un matxet de 50 centímetres de fulla, sistemes de videovigilàncies per infrarojos, 189 llums, 100 ventiladors, 22 aparells d'aire condicionats, extractors, deu telèfons mòbils, transformadors, estacions meteorològiques i bolses d'envasament al buit.

Com a conseq√ľ√®ncia de les investigacions, els agents han detingut a huit persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut p√ļblica i pertinen√ßa a grup criminal, robatori i defraudaci√≥ de fluid el√®ctric.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Investigat per falsificar l'adhesiu de la ITV en la Marina Alta" "Un camió bolcat obliga a desviar el trànsit per la via de servici en Villena"