Indignació pel col·lapse de cotxes per a vore la neu a l'interior de Castelló

Desenes de vehicles s'apilen en les cunetes en poblacions com Culla o en la N-232 al seu pas per Catí
Col·lapse de cotxes per anar a vore la neu en Catí | Twitter

El temporal Filomena està causant greus problemes a l'interior de la província de Castelló, així com en els municipis del litoral, que estan patint inundacions. No obstant això, ni els advertiments del Govern per quedar-se a casa davant els problemes de trànsit que podrien causar-se.

Centenars de persones han agarrat este diumenge els seus cotxes, disposats a gaudir de la neu, fent cas omís a les advertències de les diferents institucions.

Com es pot vore en el missatge superior publicat per la Generalitat Valenciana, la carrera N-232 en el terme municipal de Catí, en la comarca de l'Alt Maestrat (Castelló), s'ha col·lapsat durant les últimes hores de cotxes per anar a vore la neu. 

La denúncia de les institucions

«Per favor, no és el dia d'anar a veure la neu. Les cues de cotxes obstaculitzen els treballs dels llevaneu i de la resta dels servicis d'emergències, perquè pot existir risc o perill per a qui necessite estos servicis», denunciaven.

Per la seua part, l'Ajuntament de Culla ha fet una crida en xarxes socials assegurant el següent: «La Guàrdia Civil ha tallat els accessos a Culla davant els numerosos visitants que no han fet cas a les recomanacions de les autoritats. Demanem RESPONSABILITAT, les carreteres han d'estar buidades per a garantir els trasllats urgents, hi haurà molts dies per a gaudir de la neu».

En la localitat de Vallibana, molts turistes s'han congregat en direcció a Morella per vore la neu. No obstant això, en esta localitat han quedat atrapats en les cunetes del municipi dels Ports.

Col·lapse en l'A-3

Un dels col·lapses més importants és el que es viu en l'A-3. Segons fonts del Centre de Gestió de Trànsit de València, s'han arribat a formar cues este matí de quasi 20 quilòmetres. Entre Bunyol i Requena, les retencions s'han estés des del quilòmetre 297 al 315, segons la DGT.

Davant l'al·luvió de vehicles, la Guàrdia Civil ha decidit tallar el pas a visitants en les eixides de l'A-3. Per este motiu, molts no tindran més remei que donar la volta i emportar-se la neu només en el record des de la finestreta.

La prioritat de les autoritats és mantindre les vies buidades i evitar aglomeracions que a demés, són desaconsellables en ple pic de la pandèmia. A les 13.30 hores, l'embós en l'A-3 havia disminuït lleugerament, però seguia entorn dels 10 quilòmetres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Acusen a un home de tres robatoris i abusar d'una persona en Alacant" "Rescaten a una persona amb necessitats mèdiques en una localitat de Castelló"