Un intern del CIE de Sapadors denuncia una agressió policial en València

L'agressió s'hauria produït el 23 de desembre per part d'agents de la Policia Local
Agressió | Pixabay

Steven, un jove de 20 anys que fa més de trenta dies que està intern en el CIE de Sapadors de València, ha denunciat davant el jutjat de guàrdia que en el trasllat de tornada des de l'hospital va rebre dos punyades en la cara i va patir ferides en el genoll.

D'esta forma ho ha denunciat la Campanya CIE NO en un comunicat, en el que han mostrat el seu suport a la sol·licitud del jove presumptament agredit per a que s'identifique als agents presumptament implicats en la suposada agressió i se suspenga cautelarment la seua expulsió.

En la descripció dels fets de la denúncia, Steven relata que anava emmanillat en la part de davant del cotxe i, de repent, es va escoltar un soroll i en creure que havia sigut ell, «van frenar en sec» i es va pegar un colp en el front.

«Es van baixar els dos policies locals amb pistola en mà. Van obrir la porta i van guardar la pistola i dins del cotxe em van pegar dos punyades en la cara i em van baixar a la força ferint-me el genoll esquerre», relata. Segons el seu testimoni, l'agressió es va produir en la vesprada del 23 de desembre per part d'agents de la Policia Local. Els agents, pel que pareix, es van encarregar de fer el trasllat d'anada i tornada a l'hospital.

En la seua arribada al CIE, Steven va redactar una instància dirigida al director del centre en la que sol·licitava «presentar una denúncia» als policies que el van portar a l'hospital, perquè en el camí li «van pegar».

En esta instància, Steven va adjuntar l'informe mèdic de l'hospital, anterior a l'agressió i una fotografia en la que es veu la ferida en el genoll i la inflor en la cara. Després de cinc dies en què no va obtindre cap classe de resposta, Steven va contactar amb la Campanya pel Tancament dels CIE i la fi de les deportacions i va expressar la seua voluntat d'elevar la denúncia al Jutge de control del CIE.

Des de Campanya CIEs NO han denunciat que «són numerosos» els casos en els que s'ha decidit deportar a una víctima després d'efectuar una denúncia. Per això, els procediments acaben arxivats i els presumptes agressors queden impunes.

Han mostrat la seua «preocupació» per les represàlies que poguera patir Steven que, en estar privat de llibertat, es troba en una situació de gran vulnerabilitat. «Mentres seguisquen oberts els CIE continuaran produint-se vulneracions dels drets humans, que en moltes ocasions inclouen agressions físiques a les persones que han sigut privades de llibertat pel simple fet de no disposar de permís de residència», han assegurat.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en patir cremades en l'incendi de sa casa en Calp" "Una mare apunyala al seu fill de 2 anys després de patir els maltractes del seu home"