Investiguen a dos homes per cometre un delicte de ‘furt màgic’

Els agents van recuperar els diners estafats, que ha sigut retornat a la víctima

La Guàrdia Civil d'Alacant ha investigat a dos persones a les quals se'ls atribueix l'autoria d'un delicte d'estafa sota el procediment conegut com a 'furt màgic'. Després de diversos intents infructuosos, finalment van aconseguir que en un establiment de Santa Pola, una empleada accedira a canviar-los diversos bitllets, aconseguint consumar l'estafa.


Modus operandi

 

El passat 2 de juliol, al matí, diversos comerciants de Santa Pola van cridar a la Guàrdia Civil per a advertir que una persona havia visitat els seus establiments amb la intenció de canviar diners en efectiu, per bitllets d'un altre valor, i que els havia donat la sensació que podia estar intentant enganyar-los. Tots aportaven una descripció coincident i bastant minuciosa.

Així que els agents van començar a buscar-ho pels voltants per a comprovar si podia estar relacionat amb algun il·lícit penal.


En un moment donat, els agents van observar a una persona que eixia d'un estanc a tot córrer, i les característiques del qual responien a la descripció aportada pels testimonis.

Després d'eixir de l'establiment i després de caminar ràpidament diversos metres, es va introduir en un turisme, on li esperava una altra persona i van emprendre ràpidament la marxa. Convençuts que, efectivament, la seua actitud era sospitosa, van interceptar el vehicle i van identificar als dos ocupants.

En una renyonera, l'home al qual van veure eixir de l'estanc, portava 790 euros en bitllets de diferent valor.
Tal com havien suposat, acabava de culminar una estafa en el local del qual eixia quan van donar amb el seu parador.

Els agents van trobar a l'empleada de l'estanc nerviosa i molt preocupada: s'acabava d'adonar que havia sigut víctima d'una estafa. En la seua manifestació, va declarar que l'autor li havia sol·licitat que li canviara uns bitllets de cinc euros en uns altres de diverses fraccions.

En comprovar les imatges de la càmera de vigilància, que havia recollit tot l'ocorregut, els investigadors van poder comprovar que mentre que la víctima realitzava la transacció, l'estafador, amb gran habilitat, va retirar part dels diners entregats per l'empleada, fent creure a la víctima que encara estava pendent d'entregar-li'l.

Una vegada que ella li va entregar la resta, pensant que no li ho havia donat tot, l'autor va marxar amb els diners estafats.


Han sigut investigades dos persones com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. Es tracta de dos homes de 44 i 47 anys, de nacionalitat romanesa. Han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx quedant en llibertat a l'espera de celebració de judici.


Els diners ha sigut intervinguts i ficat a disposició judicial. Els 200 euros procedents de l'estafa ocorreguda en l'estanc ha sigut entregat a la seua legítima propietària. La Guàrdia Civil no descarta la localització d'altres perjudicats.En què consisteix el mètode?Este mètode d'estafa és conegut com a 'furt màgic'. Consisteix a sol·licitar a l'empleat d'un comerç que treballa amb la caixa registradora, que li canvie un o diversos bitllets de poca quantia. Quan la víctima accedeix a fer el canvi, l'autor, que posseeix gran destresa per a fer el canvi sense que el perjudicat arribe a adonar-se, es guardarà part dels diners entregats com a canvi, fent que la víctima perda part dels diners sense ser conscient de l'engany abans que a l'estafador li done temps a desaparéixer de la seua vista.

En un cotxe, en un lloc pròxim, un còmplice espera per a col·laborar a la fugida de l'estafador. Solen ser bandes itinerants, una vegada que han comés el furt en una localitat, marxaran a una altra per a continuar delinquint, i evitar així ser atrapats.


El fet que els comerciants de Santa Pola alertaren a la Guàrdia Civil davant la seua sospita que una persona podia estar cometent una estafa, just quan els fets estaven ocorrent, va facilitar que els agents pogueren localitzar a l'autor abans que li donara temps a donar-se a la fugida.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres anys de presó per al Pequeño Nicolás per fer-se passar per alt càrrec" "Roben 120.000 euros a una dona d'avançada edat en la de Pobla de Vallbona"