Investiguen a una jove per estafar a un menor amb diversitat funcional en Llíria

La família de la víctima es va donar compte d'uns càrrecs en la targeta bancària que li facilitaven al seu fill per a situacions d'emergència
Una xica estafa a un menor amb diversitat funcional al que tutelava en Llíria | Pixabay

L'Equip de Delictes Tecnològics (Editeco) de la Guàrdia Civil de Llíria, en el Camp de Túria (València), ha obert una investigació a una jove de 20 anys acusada d'estafar a una persona amb diversitat a la que tutelava, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat. La xica era voluntària d'una fundació sense ànim de lucre de València i va usar els diners per a llogar un cotxe amb conductor per a anar-se'n de compres.

Va ser una denúncia la que va originar les actuacions policials. La família de la víctima, una persona tutelada, es va donar compte d'uns càrrecs en la targeta bancària que li facilitaven al seu fill per a situacions d'emergència. La Guàrdia Civil va sol·licitar les dades per a vore d'on venien els càrrecs i van descobrir que arribaven de la cuidadora del menor.

La voluntària portava convivint cinc mesos en una casa tutelada per la fundació junt a altra gent amb diversitat funcional dins d'un programa per a fomentar la vida autònoma i independent. Valent-se de la seua posició i de la confiança que va dipositar el jove i la seua família en ella, va influir manipulant al menor que estava davall les seues cures perquè li facilitara el mitjà de pagament que tenia per a urgències.

La jove va vincular la targeta del menor al seu mòbil

La investigada va vincular la targeta al seu telèfon mòbil i va fer ús per a despeses personals mesos després que ja no fora l'encarregada de la tutela de la víctima. Els càrrecs feien referència a servicis de lloguer de cotxe amb conductor per a anar-se'n de compres a costa de la persona que tenia a la seua cura.

La jove va contravindre els valors morals i el sentit del voluntariat que per definició significa el desinterés de la persona que l'exercix. També va infringir el codi deontològic de la fundació que prohibix taxativament l'ús dels diners dels atesos o tutelats pels voluntaris, fins i tot sent per a despeses comunes que es produïren en la convivència en els seus pisos, existint ja per a esta classe de meritacions un compte facilitat per la fundació.

Per tot això, els agents van obrir una investigació a la jove com a autora d'un delicte d'estafa, per l'ús no autoritzat de la targeta bancària de la víctima. Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Llíria.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Dos ferits en un accident de cotxe en Almoradí" "Ferits una menor i 4 adults en un incendi d'una casa en el Pinós"