Investiguen la mort d'una galga i dels seus cadells que vivien en el maleter d'un cotxe en Xixona

L'amo diu que van morir enverinats
Els animals vivien en eixe maleter | Europa Press

Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant investiguen la mort d'una galga que vivia al costat dels seus cadells lligada amb una cadena dins d'un maleter d'un cotxe vell en una casa de Xixona, en l'Alacantí (Alacant), segons han confirmat fonts de l'institut armat.

La denúncia va ser efectuada per l'associació d'animals de la localitat el passat cap de setmana i, posteriorment, per un col·lectiu andalús que es dedica a la protecció i conservació d'esta espècie. Els dos col·lectius havien posat en coneixement de l'Ajuntament i el SEPRONA la situació en la que es trobaven els animals.

La protectora animalista 'Llebrers del Sud' va fer una publicació en xarxes socials dilluns passat, 7 de desembre, en la que sol·licitava una «intervenció urgent» davant de la possibilitat que l'amo «haguera matat als animals».

Les protectores es personaran com a acusació popular

A demés, el col·lectiu andalús havia denunciat també, a través d'un comunicat, que la gossa, després d'haver donat a llum cadells, es trobava lligada amb una cadena dins d'un maleter d'un cotxe vell en condicions «lamentables». Per això, demanaven una actuació al SEPRONA en considerar que la vida dels cans «corria perill».

Sobre este tema, fonts municipals han informat a Europa Press que el mateix dilluns, agents de la Policia Local es van personar en la casa per a interessar-se per l'estat de la gossa i els cadells. L'amo els va traslladar als efectius que els animals havien mort «enverinats» dies després de nàixer.

En concret, l'home va matisar als agents que la gossa havia mort tres dies després de tindre als cadells. A causa de la versió de l'amo, la Policia ha traslladat el cas al SEPRONA de la Guàrdia Civil i ha obert diligències per un possible delicte de maltractament animal.

En la mateixa línia, tant la protectora andalusa com la protectora de Xixona han confirmat a Europa Press que es personaran com a acusació popular si la investigació acaba en seu judicial i es decidix obrir un procés penal contra l'amo.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fotos! Rescaten un home que ha caigut amb la furgoneta a les vien del tren en Orpesa" "Greu ferit en un accident de moto en Cullera"