Investiguen el propietari d'un gos abandonat amb dos cames trencades en Alacant

El gos ha sigut operat quirúrgicament

Gos maltractat en Alacant
El gos tenia dos cames trencades | Guàrdia Civil d'Alacant

La Guàrdia Civil d'Alacant ha investigat al jove que va abandonar en el pàrquing d'un alberg d'animals, a un cadell amb les dos potes davanteres trencades, després de ser rebutjada la seua adopció per l'alberg, que va instar l'amo que el portara a una clínica per al seu tractament. Se li imputa un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics. 

El passat 1 de març, 'Roto', com va ser batejat este cadell per l'alberg d'animals que el va acollir, va ser abandonat pel seu propietari, en la zona reservada per a l'aparcament dels cotxes en l'exterior del refugi, en la localitat d'Alacant. L'animal tenia a penes cinc o sis mesos. 

Pel que pareix, l'amo s'havia presentat allí amb la intenció de deixar-los a l'animal. Segons va relatar al personal, havia de fer urgentment un viatge a Barcelona i no podia fer-se càrrec de les cures del cadell en eixe estat. Ells li van suggerir que el deixara a càrrec d'algú de la seua confiança mentres tornava. No obstant això, en eixir d'allí, el va deixar tirat en el pàrquing i va desaparéixer sense deixar rastre.

El gos va ser intervingut quirúrgicament

El dia següent, els membres del refugi el van portar a una clínica veterinària d'Alacant especialitzada en traumatologia, a on va ser intervingut quirúrgicament. Dies més tard, l'alberg va contactar amb el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) d'Alacant per a denunciar l'abandó i les lesions que presentava l'animal. Immediatament, els agents van iniciar una investigació amb la finalitat de comprovar els fets. 

Els agents van poder comprovar que el gos no posseïa passaport caní en vigor, no tenia identificació, i no podent acreditar-se si ha rebut les vacunacions preceptives per a la seua edat. 

Després de diferents investigacions, el passat 9 de març, la Guàrdia Civil va identificar i va localitzar al presumpte autor dels fets, un xic de 20 anys. Ha sigut investigat com a presumpte autor d'un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, per abandó d'animal. Les diligències van ser posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Alacant.

A demés, els agents han proposat al xic per a una sanció administrativa davant l'Ajuntament d'Alacant, al no haver acreditat el seu propietari l'obligatori registre i vacunació de l'animal. Actualment l'animal es recupera de les lesions, mentres troba una nova casa. 

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari