Investiguen a tres persones per difondre 'fake news' sobre segrests de menors en la Pobla de Vallbona

Un dels falsament acusats ho ha denunciat
Imatge d'arxiu | València Diari

 

La Guàrdia Civil de València està investigant, en el marc de l'Operació 'Crèdul', a tres persones per presumptament difondre 'fake news' sobre segrestos de xiquets en la Pobla de Vallbona, en la comarca del Camp de Túria (València), segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

 

L'operació, que va començar l'equip Editeco Llíria, va sorgir després de la publicació i difusió en diferents localitats de la comarca del Camp del Túria d'una notícia sobre la suposada temptativa de segrest de menors en l'eixida del col·legi de la Pobla.

 

Esta notícia va ser difosa ràpidament, a través d'àudios i fotografies, i s'assenyalava a dos persones d'ètnia àrab com a suposades autores dels fets. Hi havia «comentaris sensibles» dirigits als dos suposats autors i s'apreciava «de manera clara i recognoscible» la cara d'un d'ells.

 

El perjudicat va denunciar la difusió de la seua imatge

Des del mateix dia de la difusió d'esta 'fake new', la Guàrdia Civil va fer un seguiment de les publicacions en les diferents xarxes socials, especialment en les fotografies divulgades, davant la possibilitat de l'existència d'un possible perjudicat. Precisament el perjudicat va denunciar la difusió d'eixa fotografia seua i va negar haver participat en cap fet d'esta classe.

 

En la mateixa denúncia facilitava tres publicacions en una xarxa social, en les que se l'acusava directament de la temptativa del segrest, proferint greus insults i amenaces en dos d'elles, i en les que es veia de manera clara i recognoscible la cara del denunciant.

 

La difusió d'estes notícies i imàtgens es feia des de perfils privats aprofitant l'anonimat que estes atorguen, fent la publicació en una xarxa social i sent visible només durant 24 hores. Es dificultava el rastreig de les publicacions i la identificació dels usuaris dels perfils.

 

L'equip de delictes telemàtics de la Companyia de Llíria es va fer càrrec de les gestions d'investigació i va obtindre la identitat dels usuaris dels perfils utilitzats per a la difusió de la 'fake new'. Després d'això, s'ha obert una investigació dels tres suposats autors per delicte d'injúria i calúmnies. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!