Un jurat declara culpables als 4 acusats de matar a un home en Borriana

La víctima va morir de manera immediata per asfíxia mecànica
L'home va morir asfixiat | Dénia.com

Un jurat popular ha declarat este dilluns culpables després de deliberar durant tot el dia als quatre acusats de matar a un home en una casa de Borriana, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), en 2014 després de lligar-li les mans amb uns grillons.

Segons han informat fonts jurídiques, un dels acusats ha sigut declarat culpable per unanimitat, mentres que els altres tres han rebut set vots a favor de la culpabilitat i dos en contra. Ara s'haurà de dictar sentència d'acord amb el veredicte del jurat. Les defenses, segons les mateixes fonts, recorreran la sentència davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en considerar que el veredicte no té motivació, és a dir, que la fonamentació és «molt deficient».

La fiscal i l'acusació particular han sol·licitat inicialment per als acusats 20 anys de presó per un delicte d'assassinat, i una indemnització per als pares de la víctima de 45.000 euros per a cada un per la mort del seu fill i de 25.000 euros per a la germana pels danys morals. Per part seua, les defenses dels processaments demanaven la seua lliure absolució.

Els fets de l'assassinat

Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, els fets es van produir entre les últimes hores del 12 d'octubre de 2014 i les primeres del 13 d'octubre, dins d'una casa de Borriana, a on es trobaven els acusats al costat de la víctima, que tenia 36 anys.

En un moment donat i per causes no determinades, els processaments van lligar les mans de la víctima a la seua esquena amb uns grillons, que van subjectar amb cinta adhesiva al voltant del cap, i van col·locar una mànega de dessuadora dins de la seua boca, de manera que li impedia l'entrada d'aire per les vies respiratòries.

Posteriorment, segons la fiscal, els acusats van abandonar la casa deixant a la víctima, que va morir de manera immediata per asfíxia mecànica per oclusió dels orificis respiratoris i compressió externa de les vies respiratòries per impediment mecànic d'entrada d'aire. Els acusats van abandonar Borriana en un cotxe i van estar en parador desconegut fins que van ser trobats en França.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en ser atropellat per una furgoneta en Riba-roja de Túria" "Més de 80 jóvens es reunixen en el port de l'Olleria sense respectar les mesures"