Jutgen un jove a Alacant per violar a una menor i contagiar-li el papil·loma humà

La Fiscalia sol·licita per a ell una condemna d'11 anys de presó per un delicte de violació i altres 10 anys per un delicte de lesions.
Imatge de l'Audiència Provincial d'Alacant | Europa Press

 

Un jove de 26 anys serà jutjat demà per la Secció Primera de l'Audiència Provincial d'Alacant per, presumptament, violar a una menor amb la qual mantenia una relació sentimental i contagiar-li el virus del papil·loma humà (VPH), sent conscient que ell era portador del virus.

 

La Fiscalia sol·licita per a ell, A.J.K., una condemna d'11 anys de presó com a presumpte responsable d'un delicte de violació i altres 10 anys per un delicte de lesions.

 

Els fets jutjats van tenir lloc a Elx (Alacant) el febrer de 2016 quan l'ara processat, nascut a Costa de Marfil, tenia 23 anys. En aquest moment, la víctima, que era la seua companya sentimental, tenia 17 anys.

 

Segons l'escrit d'acusació inicial, al llarg d'aquest mes l'acusat va mantindre relacions sexuals consentides amb la menor sense utilitzar preservatiu malgrat que ell era coneixedor que existia risc de transmetre-li el virus. Ell, no obstant això, va ocultar de manera intencionada aquesta circumstància a la seua parella.

 

A més, en un dels seus contactes sexuals, el processat va penetrar per la via anal a la seua parella en contra de la seua voluntat, després d'haver-la immobilitzat col·locant-se damunt d'ella.

 

Segons el relat del ministeri públic, la víctima li repetia que parés mentre tractava de resistir-se propinant-li colzades. Aquesta penetració també es va produir sense que l'acusat utilitzara profilaxi.

 

Com a conseqüència d'aquestes relacions sexuals, la menor va resultar contagiada amb el VPH, com va quedar confirmat després que se li practicaren les proves corresponents en la unitat de Ginecologia de l'Hospital General Universitari d'Elx.

 

Al marge de la pena de presó, per un total de 21 anys, la Fiscalia sol·licita que a l'acusat se li impose la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 23 anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!