L'última campanya contra el consum d'alcohol, objecte de moltes crítiques pel seu contingut sexista

L'anunci sembla culpabilitzar a les víctimes de violació, relacionant els abusos soferts amb la ingesta d'alcohol que puguen prendre les afectades
La polèmica campanya que ha encés les xarxes socials| Cedida

 

El Ministeri de Salut deslliga la polèmica amb una controvertida campanya que ha indignat a milers de persones. Es tracta de la seua habitual campanya contra el consum d'alcohol en menors d'edat que, en esta ocasió, ha estat plantejada des d'un prisma que molts consideren sexista i moralment vergonyós. Les xarxes socials, de fet, s'han omplert de comentaris incendiaris criticant la decisió de Sanitat, on no han faltat les veus de polítics i personalitats conegudes.

 

El problema de la campanya és que mostra dos escenaris diferents segons si el subjecte de beure alcohol és un home o una dona: en el cas d'ells, la imatge mostrava a un jove i acompanyava l'advertiment argumentant que «el seu consum continuat ocasiona danys físics i genera conflictes familiars»; en el cas d'elles, l'assumpte era molt més espinós, i la campanya resava: «després del seu consum, es constata un major nombre de relacions sexuals sense protecció o no consentides». 

 

A més, com informa 'Vozpopuli', li acompanyava un contundent frase: «Però tranquil·la, segur que la teua filla no beu», la qual cosa ha acabat d'enfervorir als usuaris de la xarxa. Si bé és cert que el mateix tancament està en la versió dels xics, en conjunt el missatge que transmet és molt menys sever.

 

  

  

 

 

 

  

 
 

 

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!