L'Audiència Nacional ordena reobrir la investigació d'Orange Market per a investigar a Francisco Camps

Imatge d'arxiu de Francisco Camps | EP

 

La Secció Segona de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional ha acordat la reapertura de la investigació sobre les adjudicacions de la Generalitat Valenciana a Orange Market, una de les empreses de la trama corrupta Gürtel concretament per a saber qui les ordenava, després de les revelacions de Francisco Correa, Ricardo Costa i Álvaro Pérez 'el bigotes' durant el judici pel finançament irregular del PP valencià que apuntaven directament a l'expresident autonòmic Francisco Camps. El tribunal atén així la petició de la Fiscalia Anticorrupció que el passat juliol demanara la reapertura d'aquesta peça 5 del cas Gürtel perquè el jutge d'instrucció José de la Mata investigue eventuals indicacions que podria haver rebut l'exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat Dora Ibars per a l'adjudicació de determinats contractes a la mencionada empresa del Grup Correa. El Ministeri Públic va sol·licitar la reapertura després que l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa assegurara que va ser Camps qui va decidir contractar a Orange Market per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques municipals de 2007 i les generals de 2008.

Francisco Correa, el líder de la Gürtel, va dir en eixe mateix judici que estos contractes foren ordenats per alts càrrecs del PP valencià, mentre que Álvaro Pérez, responsable de les empreses de la trama a la Comunitat, va mencionar el nom de Camps. Els magistrats expliquen en el seu auto que la influència d'estes revelacions en el judici és «fàcil de  comprendre, donada l'íntima relació entre les dos causes en les quals coincidixen molts dels acusats».

Per altra banda es tracta també d'esbrinar si Dora Ibars, en qualitat de directora general de Promoció Institucional, va ser qui va adoptar les decisions finals pel que fa a la contractació directa d'Orange Market «o bé la decisió va ser adoptada per altres autoritats superiors jeràrquicament a l'acusada, a les quals es referiren els acusats en el judici». Malgrat això, després del que digueren Costa, Correa i Pérez, ara la Sala del Penal ordena reobrir la peça 5 en la qual s'imputava a Ibars la contractació directa de la societat Orange Market en 2005 per a l'elaboració de la Guia de la Comunicació de la Generalitat i un pen drive que s'anava a utilitzar com a regal institucional, un procediment en el qual, per a sostraure el control administratiu les parts van acordar l'emissió de diverses factures fins arribar el valor del preu cobrat per Orange Market de 88.975,59 euros, dels quals es van arribar a pagar 58.580,96 euros.

En segon lloc, la Fiscalia acusava Ibars per fets relatius a la participació d'Orange Market com adjudicatària de forma directa, del muntatge de l'stand per a grans esdeveniments a la Comunitat en Fitur 2009, amb participació de diverses institucions i organismes oficials als quals se l'obligava a contractar amb Orange Market, utilitzant el mateix sistema del fraccionament del preu en diverses factures.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desarticulat un grup que traficava amb cocaïna, marihuana i haixix en Gandia" "Ricardo, l’home que va matar les seues filles per a venjar-se de la dona"