L'autòpsia determinarà si abans d'asfixiar a les seues filles Tomás Gimeno les va dormir

Es pensa que Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, no eixiren vives de casa del seu pare

Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, no van eixir vives de la casa del seu pare. La Guàrdia Civil creu que Tomás Gimeno va matar a les seues filles entre les 8 i les 8.45 de la tarda del 27 d'abril. Perquè Beatriz, la mare, va arribar a les 9 i no les va trobar. Gimeno va arribar amb cotxe al port, el vigilant que va obrir la barrera no va veure a les xiquetes en el cotxe. Tampoc les càmeres de seguretat, que sí que van captar el seu anar i venir per a deixar en la llanxa sis embalums, entre ells dos petates grans de busseig. En veure les imatges els investigadors van sospitar que allí portava els cossos de les seues filles.

HIPÒTESI

Tot indica que Tomás Gimeno va matar a les seues filles sense deixar rastre de sang. No hi ha sang d'Olivia i Anna en la llanxa, ni en el cotxe, ni a la casa de Candelaria (Tenerife) on les va portar després de recollir-les de casa dels avis l'últim dia que les van veure vives, el passat 27 de maig. Però els investigadors de la Guàrdia Civil, que van registrar este domicili fins a cinc vegades, ajudats pels agents canins Jonc i Bill, van trobar allí diversos blísters de medicaments, segons ha sabut este periòdic.

La Guàrdia Civil creu que aquell 27 de maig Tomás Gimeno va drogar a les seues filles

Els envasos estaven a mig fer, s'havien pres moltes pastilles. Alguns eren calmants i altres relaxants musculars. I estaven també a la vista, col·locats i oberts sobre una taula del menjador de la casa. Per això la Guàrdia Civil creu que aquell 27 de maig Tomás Gimeno va drogar a les seues filles abans de matar-les, ficar-les en dos grans bosses tipo petate, traslladar-les en el seu cotxe fins al port Marina Tenerife, pujar-les a la seua llanxa i després llançar-les a la mar.

Noranta minuts

Les menudes en companyia de Tomás Gimeno haurien arribat a casa d'este sobre les vuit de la vesprada. L'home continuava vivint allí després que la seua dona i mare de les xiquetes decidira separar-se d'ell, l'estiu anterior. A dos quarts de deu, Tomás Gimeno va arribar només en el seu cotxe al port Marina Tenerife. Allí va carregar sis embalums en la seua llanxa. Dos d'ells eren les grans bosses tipus petate. En les imatges de les càmeres de seguretat no es veu a les seues filles en cap moment. El vigilant del port tampoc les va veure.

El cos de la filla major, Olivia, de sis anys, va ser recuperat la tarda del dijous a més de mil metres de profunditat. Estava dins d'un dels petates. Molt a prop estava l'altre, obert i buit. Els dos havien estat lligats a l'àncora de la llanxa de Tomás Gimeno. El cadàver de la filla major, Olivia, va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense, on se li practicarà l'autòpsia. S'espera que esta prova puga determinar si la nena va ser drogada.

Continua la búsqueda de la xicoteta Anna

Els investigadors i els experts a bord del vaixell Angeles Alvariño tracten de trobar baix l'aigua el cos del bebè Anna, d'un any. I també el del seu pare i suposat assassí, Tomás Gimeno. En la llanxa, que va aparéixer a la deriva l'endemà, la Guàrdia Civil va recuperar també un rotllo usat de cinta americana, utilitzada per a embalar o per a lligar. Falta, a més, un cinturó de plom utilitzat per a baixar de pressa a bussejar. Pes uns vuit quilos i també estava en la llanxa quan Gimeno va sortir a navegar per segona vegada aquella nit.

Dos mesos i una setmana abans de segrestar les seues filles, Tomás Gimeno havia tingut un accident el dia del Pare, mentre practicava motocròs en el circuit de Güímar. Es va lesionar la clavícula i diverses costelles, per la qual cosa tenia accés a estos medicaments que va poder usar per a drogar a les seues filles abans de matar-les.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou rècord mundial: una dona dóna a llum a 10 bebés en un mateix part" "Mor un home atropellat per un cotxe a Llíria"