Els llamps provoquen fins a quatre incendis en menys de 24 hores en Castelló

Encara que les causes de tots els incendis es continuen investigant, tot apunta al fet de què les descàrregues elèctriques dels llamps podrien haver provocat estos últims incidents
Incendi en les Coves de Vinromà | SIAB Castelló

 

A pesar de què les temperatures mínimes en la Comunitat Valenciana s'han donat en Castelló, este fet no ha impedit que els servicis del Consorci Provincial de Bombers de Castelló hagen hagut de atendre fins a cuatre focs que s'han donat en alguns municipis en menys de 24 hores.

 

Encara que les causes de tots els incendis es continuen investigant, tot apunta al fet de què els últims arruixons i les descàrregues elèctriques dels llamps podrien haver provocat estos últims incidents, ja que estes zones forestals tenen una vegetació molt seca i de fàcil combustió.

 

 

El primer d'estos incidents es va produir ahir, cap a les 20.00 hores, en una zona de vegetació de Vallibona, en concret en el pic del Turmell, obligant a desplaçar-se a una dotació de bombers del Consorci Provincial de Castelló, un coordinador forestal i a dos unitats dels forestals de la Generalitat Valenciana, a més d'una autobomba.

 

 

També en Castellfort s'ha produït un incendi este dimecres, a les 11 del matí, en el que han participat dos unitats de la Generalitat, dos autobombes, tres mitjans aeris i un agent mediambiental. S'ha donat per controlat unes hores després.

 

Al mateix temps, s'ha declarat un altre incendi de vegetació en les Coves de Vinromà i que ha afectat també a la Serratella. S'ha desplaçat un equip de bombers del Consorci Provincial, tres unitats dels bombers de la Generalitat i tres mitjans aeris. S'ha donat per estabilitzat a les 13.20 hores.

 

També pel matí, s'ha detectat un altre foc en el Portell de Morella, obligant a mobilitzar a diferents equips de bombers, així com dos autobombes i equips aeris 

 

En conjunt el foc en Vallibona ha calcinat 0.003 hectàrees; el de Castellfort, 0.001 has i el del Portell de Morella, 0.1 has. Tots ells ja estan extingits. Mentres que l'incendi en les Coves de Vinromà contínua actiu però s'ha donat per controlat, després de cremar 2 hectàrees. 

 

També ports llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!