Localitzen a un ancià amb Alzheimer desaparegut en Petrés

L'home presentava símptomes d'hipotèrmia i es trobava en estat de xoc
L'home ha sigut trobat esta matinada | Pixabay

La Guàrdia Civil ha trobat i auxiliat a un home de 84 anys que havia patit un accident amb el seu cotxe en la localitat de Petrés, en la comarca del Camp de Morvedre (València). Segons pareix, l'home es va desorientar en caminar per a demanar ajuda. A demés, la víctima presentava símptomes d'hipotèrmia i es trobava en estat de xoc.

Fonts de l'Institut Armat han explicat que van ser alertats durant la nit d'este diumenge que un ancià que havia eixit del seu domicili durant la vesprada no havia tornat, i que posats en contacte telefònic amb ell es mostrava atordit i desorientat i sense capacitat per a poder tornar a casa.

Les úniques dades aportades sobre el seu parador era que el seu vehicle havia patit un accident en una séquia de la comarca del Camp de Morvedre, entre Gilet i Petrés, sense ser capaç d'aportar més dades al respecte.

 

La víctima té Alzheimer

Durant la conversació telefònica, l'ancià va manifestar als agents que no sabia on estava, que tenia molt de fred i que únicament podia vore unes llums en la distància i el camp que li envoltava i que era incapaç de reconèixer la zona.


Així mateix, la víctima va afegir que des que el seu cotxe va caure a la séquia va intentar tornar a posar-lo en marxa, però que li va resultar impossible ja que estava trencat i que per este motiu va tirar a caminar, allunyant-se del mateix no podent tornar a trobar-ho.

Després de fer les pertinents investigacions, la Guàrdia Civil va descobrir que es tractava d'una persona que patia Alzheimer i necessitava prendre medicació de manera diària. Per esta raó, les autoritats van intentar comunicar-se amb ell, encara que en esta ocasió no va donar senyal el telèfon mòbil.

Localitzat esta matinada

Gràcies a les indicacions prèvies, els agents van decidir començar una batuda per la séquia major de Sagunt fins a Albalat, recorrent els camins annexos per a intentar localitzar el vehicle. El cotxe va ser trobat en el Camí de l’Afrau, entre la Séquia Major de Sagunt i el Riu Palància, pròxim als municipis d'Albalat dels Tarongers i Petrés.


Finalment, cap a les 04.45 hores de la matinada d'este dilluns, 25 de gener,  la Guàrdia Civil ha conseguit localitzar al desaparegut en terra, a uns 200 metres de la carretera que travessa el riu i que connecta amb Gilet.


Immediatament, els agents van procedir a cobrir a la víctima amb una manta tèrmica, donats els evidents símptomes d'hipotèrmia i de xoc que presentava. Posteriorment, l'home de 84 anys va ser traslladat a l'hospital de Sagunt perquè se li fera una avaluació mèdica.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Un home queda atrapat en caure en una claveguera en València" "Ferida en xocar amb el cotxe contra un andami en Altea"