La menor violada per quatre companys de classe en la Marina Alta recorre la sentència

Els agressors havien sigut condemnats a penes d'entre dos i tres anys d'internament
Els agressors havien sigut condemnats a penes d'entre dos i tres anys d'internament | Freepik

La defensa de la menor, de 14 anys, agredida sexualment per quatre companys d'institut, en una localitat de la Marina Alta a finals de juliol de 2018, ha presentat un recurs contra la sentència del Jutjat de Menors número 2 d'Alacant, coneguda a principis del passat octubre, que va condemnar als agressors a penes que oscil·len entre els dos i tres anys d'internament.

La lletrada Mónica Mes Franquesa ha explicat que el recurs, en el que sol·licita que s'augmente la pena a cinc anys d'internament, es va presentar dimarts passat i que la fiscalia ja li ha comunicat que s'adherirà a les seues peticions.

S'incidix en la insuficiència de les penes imposades de tres anys per al cap de l'agressió, dos anys i mig per a altres dos autors i dos anys d'internament per al que va vigilar i només es va fer tocaments. Unes penes a les que es resten les cautelars que se'ls van imposar.

«No és un tema que es puga pagar amb diners»

Mes també ha criticat que la indemnització que es va imposar, 12.000 euros, queda lluny dels 100.000 euros que es demanaven per a una agressió sexual en grup en la que, a més, es van fer fotografies i vídeos. «Pensem que la indemnització hauria d'haver sigut quantificada adequadament», ha recalcat.

«No és un tema que es puga pagar amb diners, però hui en dia, davant uns fets tan gravíssims, que s'intente compensar la responsabilitat civil amb 12.000 euros, la família ho entén com si s'estigueren burlant d'ells», ha al·legat. A més, en el recurs, es planteja la responsabilitat civil subsidiària dels pares dels condemnats.

Els fets es van produir l'estiu de 2018 i la xica va denunciar en novembre, cinc mesos després, després d'assistir en l'institut a una jornada de violència de gènere. Allí va dir al professorat que a ella li havia passat això que s'explicava i es va posar en marxa el protocol.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aitor, mort després de què el 112 es negara a ajudar-lo: «Vinga. Fins després»" "Ferit un xiquet de 6 anys en ser atropellat en Vilafranca"