El Ministeri de Sanitat retira el formatge Reblochon del mercat després de l'aparició de set casos d'E.Coli

El productor francés que els va comercialitzar està desenvolupant les tasques de recuperació de tots els lots
Imagen d'arxiu del fomartge Reblochon | València Diari

 

Com a conseqüència de l'aparició de set casos d'intoxicació alimentària en xiquets per E.coli, el Ministeri de Sanitat ha ordenat retirar tots els productes de formatge Reblochon. D'aquesta manera, els establiments espanyols no podran comercialitzar el làctic elaborat amb llet crua.

  

  

El sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos

  

  

Grup Carrefour està retirant, per precaució, tots els productes relacionats amb el lot qüestionat
Imatge d'arxiu de Carrefour | València Diari

 

Espanya retira del mercat el formatge Reblochon

Davant aquesta situació, una nota de premsa emesa per la mateixa Aecosan ha informat de la situació, especificant que cap dels set casos ha sigut registrat a Espanya, però han vist necessari prendre mesures precautorias abans de lamentar algun incident.

  

  

el formatge Reblochon produït a França no podrà ser comercialitzat

¿On comprar formatge Reblochon?

Imagen d'arxiu | València Diari

 

El producte retirat del mercat també ha sigut comercialitzat en altres països europeus, com Alemanya, Dinamarca, República Txeca, Portugal i Països Baixos. A més, Canadà, en el continent americà, compta amb diversos lots del formatge Reblochon.

A Espanya, concretament, aquest producte ha sigut distribuït en totes les comunitats autònomes, incloent la ciutat de Ceuta. També a Andorra han arribat diversos lots del formatge, els quals també seran retirats del mercat per precaució.

Com a conseqüència, el fabricant francés ha decidit començar les tasques de recuperació de tota la producció, distribuïda el 21 de gener. Ho ha fet a manera de precaució, doncs no existeix confirmació entre la presència d'E.coli a causa del consum del producte.

¿Què és el E.coli?

E.coli és el nom d'un tipus de bacteri que s'instal·la en l'intestí dels animals. La majoria d'aquestes no causen majors problemes, encara que en algunes ocasions poden portar amb si complicacions diverses i malalties, com a diarrea.

Entre els casos, destaca la denominada diarrea del viatger, considerada la pitjor varietat d'E.coli. Es tracta d'una diarrea hemorrágica que pot arribar a provocar insuficiència renal i fins i tot la mort. Xiquets i adults amb sistemes immunitaris febleses són els més propensos a patir les seues conseqüències.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La POLÈMICA imatge d'un bou a les festes de Vila-Real que indigna a les xarxes" "URGENT: Greu accident amb 4 ferits a l'AP-7 valenciana"