Molta por a la Palma. La cara nord del con s'esfondra parcialment

La lava cobreix ja 480,5 hectàrees a la Palma i afecta 1.149 edificacions

La lava que ix del volcà de Cumbre vieja, en El Pas, La Palma, ha cobert des que va començar l'erupció este diumenge, 19 de setembre, un total de 480,5 hectàrees afectat o destruint fins al moment 1.149 edificacions i infraestructures.

L'actualitat del volcà hui 9 d'octubre

L'actualitat de l'erupció del volcà de la Palma hui dissabte 09 d'octubre de 2021 veu marcada per la plena activitat del volcà de Cimera Vella, que demà diumenge complirà tres setmanes actiu. Segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional, la cara nord del con del volcà s'ha esfondrat durant la matinada d'este dissabte, la qual cosa ha provocat l'emissió d'una nova bugada en diverses direccions.

<

>

El volcà continua emetent una gran quantitat de lava

Les bugades de lava, que han afectat ja més de 480 hectàrees, han format una fajana de lava de 38 hectàrees en els penya-segats de Tazacorte i flueixen també per un tub làvic, que condueix el magma directament a la mar. El volcà s'ha estabilitzat i manté comportaments constants, però continua emetent una gran quantitat de lava.

Empitjorament de la qualitat de l'aire

El canvi del règim de vents ha provocat un empitjorament de la qualitat de l'aire i l'aeroport de la Palma continua inoperatiu per l'acumulació de cendres. A més, hi ha preocupació per l'increment en l'activitat sísmica. S'han localitzat 37 moviments sísmics a la Palma durant la matinada d'este dissabte, entre els quals el de major magnitud ha arribat a 4,1. Els vulcanòlegs, a més, han detectat recentment olivina en les mostres recollides, alguna cosa que en 1971, durant l'erupció del Teneguía, va anticipar el silenci del volcà.

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Troben el cadàver d'un pescador mierense en la costa de Llanes" "Mor una dona i la seua filla resulta ferida en l'incendi del seu habitatge a València"