Mor el valencià Camilo Sesto als 72 anys

De moment, es desconeixen les causes de la mort | València Diari

 

Dol en el món de la música. El cantant i compositor valencià Camilo Sesto ha mort esta nit als 72 anys, huit dies abans de celebrar un nou aniversari. D’eixa manera ho informaven en Twitter persones pròximes a l’artista i a través del seu compte oficial.

 

La salut de Camilo

Precisament, el dia de presentació del seu últim disc el passat 2018, es va vore l’artista alcoià amb dificultats per a parlar i caminar, després d’haver estat hospitalitzat per un còlic renal. «Estic bé. Una miqueta marejat», reconeixia. Eixa seria la seua última aparició pública.

 

Ja l’any 2000, a conseqüència d’una greu malaltia hepàtica, Camilo es va sotmetre a un trasplantament de fetge, que el seu cos va rebutjar i, per això, va ser operat d’urgència l’any següent. Amb un incident domèstic pel mig, els anys 2014 i 2015 se sotmetia a dos intervencions quirúrgiques més, una d’elles per a col·locar-li una pròtesi al peu.

 

 

Una llarga carrera musical

Camilo Blanes, nascut en Alcoi, en la comarca de l’Alcoià (Alacant), el 16 de setembre de 1946. Va iniciar la seua carrera musical en la dècada dels 60, amb el nom artístic de Camilo Sesto, sense esperar la fama que arribaria en uns anys, conseguint que temes com ‘Vivir así es morir de amor’ es convertiren en tot un clàssic. Músic i compositor, va fer estudis de belles arts, ja feia música en el grup ‘Los Dayson’ quan només era un adolescent.

 

Amb 18 anys se’n va anar a Madrid per a provar sort i, des d’eixe moment, va anar creixent fins a convertir-se en tot un valencià referent internacional. El seu primer àlbum va ser ‘Algo de mi’ va ser gravat en 1971 i, dos anys després, va representar a Espanya en el festival internacional de la OTI, amb la cançó ‘Algo más’, tema amb el que es va consagrar amb un gran èxit de vendes en tota Llatinoamèrica.

 

El seu últim treball

Fet i fet, amb 180 milions de discos venuts, l’artista posava fi a la seua trajectòria musical el passat 2018, amb un àlbum recopilatori dels seus 50 anys sobre l’escenari. ‘Camilo sinfónico’, el títol del treball, va ser gravat amb l’orquestra de Radio Televisión Española i amb col·laboracions d’artistes espanyols com Marta Sánchez, Pastora Soler, Ruth Lorenzo o Mónica Naranjo i va ser presentat en Madrid el 20 de novembre 2018 i acabava de ser reeditat, per a vendre’s el 13 de setembre.

 

 

Cançons en valencià

També va arribar a gravar en valencià, la seua llengua materna. En el record queden temes com ‘El meu cor és d’Alcoi’, en homenatge a la seua ciutat natal, ‘Som’ o ‘No la canteu més’, amb el seu grup inicial ‘Los Dayson’, com es pot vore en el reportatge que li van fer en Canal 9, en el seu moment.

 

Camilo, una de les grans veus solistes valencianes, comparat amb freqüència amb Nino Bravo o amb el seu connatural alcoià, Francisco, ens deixa definitivament. Però la veu del valencià que va protagonitzar l’òpera rock Jesucristo SuperStar seguirà sonant per a sempre.

 

 

 

També pots llegir…

ÚLTIMES NOTÍCIES