Mor el poeta valencià Josep Bonet als 68 anys

«Va marcar profundament a una sèrie de poetes valencians de la seua generació»
L'escriptor va náixer en la localitat d'Almoines | Pixabay

 

El poeta valencià Josep Bonet Segura, nascut el 24 d'agost de 1951 en la localitat d'Almoines, en la comarca de la Safor (València) ha mort als 68 anys, segons ha informat el Consell Valencià de Cultura (CVC), que ha expressat les seues condolences per la desaparició d'un autor «que va marcar profundament a una sèrie de poetes valencians de la seua generació».

 

El nom de Bonet –que ha mort este dimarts en l'Hospital de Gandia, a on estava ingressat a causa d'un càncer– «potser no diu gran cosa a la majoria dels joves escriptors valencians ni als lectors de poesia en general, entre altres raons perquè ell mateix va decidir, fa molts anys, renunciar a una vida literària pública i, fins i tot, a publicar d'una manera constant». «Es pot dir que no va voler tindre una vida d'escriptor i ni ell es considerava com a tal», assegura el CVC en un comunicat.

 

Però Josep Bonet, «a pesar d'ell mateix, va marcar profundament una sèrie de poetes valencians de la seua generació a partir de la publicació de 'Carn fresca, poesia valenciana jove' (1974), editada per Amadeu Fabregat en l'editorial Estel, a on van aparéixer alguns poemes seus.

 

La mateixa font subratlla la seua «agudíssima intel·ligència lingüística. Detectava detalls quasi inapreciables i els podia il·luminar per a elevar-los si els considerava bons, o per a destruir-los si no els considerava ni dignes de reciclatge», incideix el Consell Valencià de Cultura.

 

Professionalment es va dedicar a la publicitat, va fer guions de cinema, lletres de cançons, prosa administrativa i traduccions. Va treballar en el sector privat i en l'empresa pública i durant vint-i-tres anys en el Consell Valencià de Cultura.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!