Mor l'escriptora valenciana Isabel-Clara Simó

L'escriptora, periodista i política ha mort als 76 anys
Isabel-Clara Simó ha mort als 76 anys | Jordi Borràs

Isabel-Clara Simó, escriptora, periodista i política valenciana, ha mort este dilluns als 76 anys. L'alcoiana nascuda en 1943 és considerada una de les escriptores modernes més importants de la literatura valenciana i ha rebut numerosos premis literaris.

 

Llicenciada en filosofia i periodisme, a demés de doctorada en filologia romànica, ha exercit com a professora gran part de la seua vida, en Bunyol, en l'institut Ramon Muntaner de Figueres, a on van náixer els seus fills, i en l'institut de Sant Josep de Calassanç de Barcelona. En 1992, es va passar al món del periodisme, com a directora del setmanari Canigó, i col·laborant en diferents mitjans de comunicació. 

 

Però pel que ha destacat ha sigut pel seu paper d'escriptora. Algunes de les seues obres més conegudes, especialment pels seus personatges, són 'La Nati' (1991), 'Raquel' (1992), els d''Històries perverses' (1992) o els de 'T'imagines la vida sense ell?' (2000). A demés, obres com 'Júlia' (1983) o 'D'Alcoi a Nova York' (1987) han estat ambientades en Alcoi, la seua ciutat natal, en la comarca de l'Alcoià (Alacant).

 

Alguns dels premis que ha rebut per la seua obra literària han sigut el premi Sant Jordi, la Creu de Sant Jordi, el Premi Crítica Serra d'Ord, Premi Andròmina o el Premi Novel·la Ciutat d'Alzira, entre molts altres.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!