Mor un jove de la Vall d'Uixó en ser cornejat per un bou en Xilxes

La víctima, un jove de 19 anys, ha rebut una cornada en l'engonal
Bou Juanito (Ramaderia José Mur) mata un xic en Xilxes | Youtube

 

Fran G. P., un jove de 19 anys de la Vall d'Uixó, ha mort este dimarts a causa d'una cornada de bou en Xilxes (la Plana Baixa). La tragèdia ha succeït durant les festes taurines de Sant Vicent Ferrer, segons ha informat la Policia Local, passades les 18.00 hores.

L'animal, un bou cerril de la ramaderia catalana de José Mur, se diu Juanito i ha empitonat el jove provocant-li una cornada en l'engonal, cosa que li ha provocat una pèrdua de sang molt gran. Ràpidament, s'ha traslladat al xic de 19 anys a l'Hospital de Sagunt, on finalment ha mort a causa de la ferida.

Suspeses pàrcialment les festes com a mostra de condol

Les festes de bous de la localitat de la Plana han començat el dissabte i tenen previst d'allargar-se fins al dia 4. Amb tot, la Comissió de Clavaris i Festers de Sant Vicent de Xilxes han decidit, conjuntament amb l’equip de govern, suspendre tots els actes programats per a ahir a la nit.

En un comunicat fet públic en el seu mur de Facebook, informaren que «Des de la comissió volem donar tot el suport i condolences a la família del jove i a tota la comissió de festes de Sant Vicent de la Vall d’Uixó, d’on ell era membre».

La comarca s'ompli de mostres de dol

Hui està previst guardar 1 minut de silenci «per a mostrar públicament el condol a la família i amics». Des de l'Ajuntament de Xilxes, un municipi de poc més de 30.000 habitants, s'ha fet públic també un missatge lamentant «la mort d'un jove de la Vall d'Uixó en els festejos taurins de Sant Vicent d'esta vesprada».

També la localitat veïna de la Vilavella ha mostrat públicament el «condol a la família del jove que va faltar ahir en les festes de Xilxes» i ha vullgut «fer extensiu este condol als aficionats a la festa dels bous al carrer».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"COMPARTIU: Desapareix una jove discapacitada en l'Horta" "MOLT FORT: Una dona d'Alacant conviu 20 dies amb el cadàver de la seua germana a casa"