58 morts en un incendi en una ala d'aïllament covid d'un hospital

Entre els morts per l'explosió d'una bombona d'oxigen hi ha set treballadors sanitaris
Incendi declarat a l'Hospital Universitari Al Husein de la ciutat de Nasiriya | Twitter

Almenys 58 persones han mort i vàries han resultat ferides en un incendi declarat a l'Hospital Universitari Al Husein de la ciutat de Nasiriya, situada en el sud de l'Iraq, per l'explosió d'una bombona d'oxigen en el centre de salut destinat a aïllar a pacients amb coronavirus.


Entre els morts hi ha set treballadors sanitaris, segons una font mèdica citada per l'agència oficial de notícies iraquiana, NINA. La mateixa font adverteix que podria haver-hi desenes de víctimes sota els enderrocs. El Ministeri de l'Interior ha informat que ha aconseguit ja controlar l'incendi.

El primer ministre, Mostafá al Kazemi, ha anunciat l'inici d'una investigació. El Govern provincial ha declarat l'estat d'emergència i ha convocat a tots els doctors llicenciats per a atendre les víctimes de l'incendi.


El director de Salut de la província de Di Qar, Sadam al Tawil, ha presentat la seua dimissió poc després del succés i el Govern provincial ha decretat tres dies de dol.


Per part seua, el president del Parlament iraquià, Mohamed a l'Halbusi, ha assenyalat a través de Twitter que “la catàstrofe de l'Hospital Al Husein és una altra evidència del fracàs a l'hora de protegir les vides dels iraquians, i és hora de posar fi a este catastròfic fracàs”.


Mitjans de comunicació àrabs van difondre imatges de persones congregades enfront de l'hospital per a protestar per esta nova tragèdia, després de la que es va registrar l'abril passat i que va deixar més de 80 morts en circumstàncies similars.


A l'hospital d'Al Jatib, en el sud-est de Bagdad, també van explotar bombones d'oxigen destinades als malalts de la covid-19, provocant un gran incendi que va causar la mort de 82 persones i va ferir a més d'un centenar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos bombers ferits i dos camions cremats en un incendi a Polinyà de Xúquer" "Extorsionen a un home d'avançada edat amb amenaces de mort a Picassent"